Geleide bezoeken: aanvraag voor wandeling op Fort 2

Wat

Opgelet: Na de aangekondigde versoepelingen door het Covid-19-Overlegcomité, worden de geleide wandelingen hervat vanaf september 2021. De wandelingen zullen weliswaar plaatsvinden met inachtneming van de op dat ogenblik geldende coronamaatregelen. Uit voorzorg vragen wij dus voorlopig aan de deelnemers om steeds in het bezit te zijn van een mondmasker.

Elke laatste zaterdag van de maand kan je een geleide historische wandeling maken in Fort 2 (behalve in december). Plaats van afspraak is het wachtlokaal op parking 1, tegenover taverne F2B (vroeger Byblos). De groep vertrekt om 14 u.

Een rondleiding door de historische gidsen duurt twee uur of langer. Je kan gratis de rondleiding volgen. De gidsen loodsen je langs verlaten schietschansen, het officieren- en hoofdfrontgebouw, door donkere gangen en het geheimzinnige eilandje. Bij helder weer kan je op het unieke dakplatform van het binnenfort zelfs genieten van een panoramisch zicht op Antwerpen en gebouwen op de linkerscheldeoever ontwaren. 

Rondleidingen op aanvraag

Groepsbezoeken of bezoeken op een andere dag vraag je aan via het digitaal loket. Je kan de historische rondleiding ook combineren met een bezoek aan de musea WO 1 en WO 2, de kanonnengalerij en V-wapens. Een bezoek aan een ander museum in Fort 2 vraag je best apart aan. Daarvoor neem je best een kijkje op onze pagina met informatie over de Wommelgemse musea. Maak je met je vereniging, groep of klas liever een natuurwandeling in het domein van het Fort? Ook die kan je via ons digitaal loket aanvragen. 

Meer info

Neem ook eens een kijkje op de website van de Werkgroep Gidsen van Fort 2.