Geleide bezoeken: aanvraag voor wandeling op Fort 2

Wat

Opgelet: in het kader van de door de overheid afgekondigde ‘maatregelen coronavirus (COVID-19)' worden alle geleide wandelingen op Fort 2 opgeschort tot nader bericht. Dit geldt ook voor de wandelingen op de laatste zaterdag van de maand.

Elke laatste zaterdag van de maand kan je een geleide historische wandeling maken in Fort 2 (behalve in december). Plaats van afspraak is het wachtlokaal op parking 1, tegenover taverne F2B (vroeger Byblos). De groep vertrekt om 14 u.

Een rondleiding door de historische gidsen duurt twee uur of langer. Je kan gratis de rondleiding volgen. De gidsen loodsen je langs verlaten schietschansen, het officieren- en hoofdfrontgebouw, door donkere gangen en het geheimzinnige eilandje. Bij helder weer kan je op het unieke dakplatform van het binnenfort zelfs genieten van een panoramisch zicht op Antwerpen en gebouwen op de linkerscheldeoever ontwaren. 

Rondleidingen op aanvraag

Groepsbezoeken of bezoeken op een andere dag vraag je aan via het digitaal loket. Je kan de historische rondleiding ook combineren met een bezoek aan de musea WO 1 en WO 2, de kanonnengalerij en V-wapens. Een bezoek aan een ander museum in Fort 2 vraag je best apart aan. Daarvoor neem je best een kijkje op onze pagina met informatie over de Wommelgemse musea. Maak je met je vereniging, groep of klas liever een natuurwandeling in het domein van het Fort? Ook die kan je via ons digitaal loket aanvragen. 

Meer info

Neem ook eens een kijkje op de website van de Werkgroep Gidsen van Fort 2.

Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

  • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
  • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
  • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
  • De bib opende opnieuw de deuren, mét voorzorgsmaatregelen
  • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket