Toegankelijkheidsverklaring

Wat

Lokaal Bestuur Wommelgem hecht veel belang aan de toegankelijkheid van de informatie die ze aanbiedt. Ook op onze website proberen we voor zoveel mogelijk mensen zo toegankelijk mogelijk te zijn.

Bij het ontwikkelen van deze site werd daarom rekening gehouden met de Web Content Accessibility Guidelines versie 2.1 niveau AA, de norm voor overheidscommunicatie.

Op 16 december 2020 controleerde Anysurfer of de verschillende onderdelen van de website aan deze norm voldeden. Daarbij controleerden ze tien testcriteria, waaronder:

  • voldoende contrast in tekstkleur en achtergrondkleur,
  • tekstalternatieven bij foto’s die belangrijk zijn om de webpagina te begrijpen
  • een juist gebruik van tussentitels om de tekst correct te structureren

Onze website rondde het toegankelijkheidstraject succesvol af en behaalde het Anysurfer-label. Dat label is nu geldig gedurende twee jaar.

Het blijft wel mogelijk dat bepaalde informatie (zoals plannen van een ontwerp) niet voor iedereen toegankelijk is. In dat geval kan je ons altijd contacteren via informatiedienst@wommelgem.be of telefonisch via 03-355 50 50, en dan zoeken we een oplossen om de informatie op een andere manier beschikbaar te maken.

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne