Musea WO 1 en WO 2 - Kanonnengalerij - V-wapens

Wat

Deze musea werden ingericht door de vzw Vriendenkring gemeentelijk domein Fort 2. Ze omvatten een galerij met voornamelijk 19de eeuws geschut, de themazalen rond de Eerste en Tweede Wereldoorlog en een themazaal met V-wapens. De themazalen bevatten maquettes, foto’s en historische artefacten.

De musea kunnen in combinatie met een historische wandeling bezocht worden. Dat kan ingegeven worden in ons digitaal loket. Je kan het museum ook los van een wandeling bezoeken, maar dan is reserveren wel noodzakelijk. Neem telefonisch contact op om een bezoek aan de musea vast te leggen.

De collectie aanvullen?

Kom je bij het verhuizen nog interessante, authentieke spullen tegen op zolder? Of heb je een uniform, een kaart of een bijzonder artefact geërfd dat je wil delen met de bezoekers van het museum? Contacteer dan de Fortvrienden om een overeenkomst op te stellen. Je kan je stuk in bruikleen geven of aan het museum schenken.

Routebeschrijving

Deze musea zijn gelegen in het hoofdfrontgebouw van Fort 2. Je bereikt ze via parking 1 aan voetbalveld, tegenover taverne FIIB (vroeger Byblos).