Recreatieve wandelingen nu ook online

Wat

Aan de ingang van het vrijetijdscentrum Brieleke staat het startbord van onze recreatieve wandelingen, die je langs de mooiste plekjes van de gemeente leiden. Je kan kiezen tussen 4 verschillende routes die elk een andere kleur pijlen heeft om te volgen.

Het is mogelijk om de routes af te wandelen met je gsm door de routes op RouteYou te gebruiken of indien je een papieren versie wilt met wat historische achtergrond bij de bezienswaardigheden, kan je voor 4 euro een wandelmap kopen aan het vrijetijdsloket in het Brieleke.

In principe kan je starten waar je maar wil, want elk parcours vormt een gesloten omloop. Bovendien kan je de trajecten ook uitbreiden, want drie wandelpaden maken een extra lus. Je kan zelfs overstappen naar een andere route: jij bepaalt dus helemaal je wandelweg!

Eksterveldenwandelpad

Deze wandeling is 5 kilometer lang. Volg de oranje pijlen en je komt langs Kasteel Selsaeten, het oud bakhuisje in de Selsaetentuinwijk, de Selsaetenhoeve, de Sint-Petrus- en Pauluskerk en het herenhuis De Lindenberg.

>> Bekijk hier het Eksterveldenwandelpad op RouteYou

Pietingwandelpad

Deze wandeling van 5,8 kilometer kan je uitbreiden tot 7 kilometer door op de Pietingbaan een lus te maken. De blauwe pijlen tonen je de weg naar de Schranshoeve, de Moffenhoeve, kasteel Hulgenrode, dierenopvangcentrum Het Blauwe Kruis, de Broederlozestraat, het Pietingpad en het molenaarshuis.

>> Bekijk hier het Pietingwandelpad op RouteYou

Roosehofwandelpad

Klaar voor een iets stevigere wandeling? Dan kan je kiezen voor de groenblauwe route, van 7,2 kilometer. Ook deze route kan je nog met een lus uitbreiden, dan wandel je 8,6 kilometer langs de Schranshoeve, de Moffenhoeve, Fort 2, het Roosehof, een restant van het verdwenen kasteel van Candonckelaar en het verdwenen urneveld op de Van Tichenlei.

>> Bekijk hier het Roosehofwandelpad op RouteYou

Withofwandelpad

De rode wandeling telt 10,2 kilometer zonder uitbreiding, en 11,4 kilometer met een lus langs de B-route. Wandel door de velden en weides, en neem een kijkje in Hofke Moons, het veldkapelletje van De Keer, Withof en de Sint-Janskapel.

>> Bekijk hier het Withofwandelpad op RouteYou