Route 'Fietsen tussen bloesems en fruit'

Wat

Fietsend tussen de boomgaarden ontdek je veel interessante plaatsen, zoals eeuwenoude burchten en kastelen, oude bossen en knoestige knotwilgen, kapelletjes en zelfs een grot. 

De uitgestippelde route 'Tussen bloemens en fruit' is meer gericht op de beleving. Het is een initiatief van Toerisme Ranst in samenwerking met Regionaal Landschap de Voorkempen, Toerisme Provincie Antwerpen vzw, met steun van Visit Lier en de gemeenten Wommelgem en Boechout. De route ligt ook volledig op de kaart van het Fietsknooppuntennetwerk Kempen. Alle troeven zijn dus voorhanden om er een leuke gezinsuitstap van te maken. 

De lengte van het traject bedraagt 41,5 km, met een mogelijk verkort traject van 30 km. Je kan starten op twee locaties met parking:

  • Gemeenschapscentrum Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 57, 2520 Ranst
  • NMBS-station, Leopoldplein 32, 2500 Lier

Lekkers onderweg

Onderweg kom je veel streekspecialiteiten tegen. In het landelijke Ranst, gekend voor zijn typische fruitteelt, kan je appelen, peren, aardbeien en kersen kopen recht van bij de teler of les je de eerste dorst met een lokaal fruitsapje. Of proef de knoeselkoek, een koekje met kruisbessenvulling. In Lier kan je niet anders dan de Lierse Vlaaikes eens proeven.

Of waag je je toch al aan een biertje? Keuze genoeg lang je route: Caves, Sint-Gummarus, Liter van Pallieter, Den Strooien Hoed, Den Blèèèter. Boechout pronkt met de streekspecialiteiten met de grappigste namen, zoals het biertje Godisvremd, de Dubbel Geflipte Vremdese Poepgelei, de Strange Donkey Gin en de bieren van de Inglorious Brew Stars. En in Wommelgem drink je een Tipsor, een eeuwenoud biertje dat terug springlevend is.

Boeiend bijtje: fietsen met je kroost

Er is ook een aangepaste kinderroute voorzien van ongeveer 18 km. Beleef volop het bloesemverhaal met je pagadders: pik bij het toeristisch infokantoor het gratis boekje Bieke de bij op. Laat je leiden door het olijke insectje en stippel je route uit met de fietskaart van de Kempen. Klein en groot leert uit het handige doe-boekje. Bieke de bij loodst je van boomgaard tot boomgaard.

Gratis downloaden

Je kan deze route downloaden op je gsm of tablet. Volg deze instructies: 

Meer info

Tijdens de openingsuren van het vrijetijdsloket zijn de routes met knooppunten ook gratis te verkrijgen adhv een kleine brochure.