Vossen

Wat

De laatste jaren doet de vos het steeds beter in Vlaanderen. Hij heeft zich aangepast aan het samenleven met de mens, met alle gevolgen van dien voor kleinvee. De vos laat geen kans onbenut om een kip of eend mee te pikken wanneer de gelegenheid zich voordoet. We krijgen dan ook regelmatig meldingen van dode of verdwenen kippen. 

Bescherm je kippen tegen de vos

Zorg ervoor dat de vos, overdag maar vooral ook 's nachts, niet tot bij de kippen, eenden of konijnen geraakt. Meestal volstaat het om voor een degelijk nachthok te zorgen dat ’s nachts (al dan niet automatisch) afgesloten wordt. Wil je dat je kleinvee geen enkel risico loopt? Wees de vos dan te slim af en zorg voor een vossenveilige kippenren, bijvoorbeeld door draad met een maximale maasgrootte van 3 cm te gebruiken en ongeveer 50 cm draad in te graven.

Meer info

Tips voor een vossenveilige kippenren vind je via de folder 'Slimmer dan de vos' (een uitgave van Natuurpunt) of via de zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt.

Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

  • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
  • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
  • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
  • De bib opende opnieuw de deuren, mét voorzorgsmaatregelen
  • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket