Vossen

Wat

De laatste jaren doet de vos het steeds beter in Vlaanderen. Hij heeft zich aangepast aan het samenleven met de mens, met alle gevolgen van dien voor kleinvee. De vos laat geen kans onbenut om een kip of eend mee te pikken wanneer de gelegenheid zich voordoet. We krijgen dan ook regelmatig meldingen van dode of verdwenen kippen. 

Bescherm je kippen tegen de vos

Zorg ervoor dat de vos, overdag maar vooral ook 's nachts, niet tot bij de kippen, eenden of konijnen geraakt. Meestal volstaat het om voor een degelijk nachthok te zorgen dat ’s nachts (al dan niet automatisch) afgesloten wordt. Wil je dat je kleinvee geen enkel risico loopt? Wees de vos dan te slim af en zorg voor een vossenveilige kippenren, bijvoorbeeld door draad met een maximale maasgrootte van 3 cm te gebruiken en ongeveer 50 cm draad in te graven.

Meer info

Tips voor een vossenveilige kippenren vind je via de folder 'Slimmer dan de vos' (een uitgave van Natuurpunt) of via de zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt.

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne