Vakantiehulp bij het Rap op Stap-kantoor

Wat

Het doet deugd om je volledig onder te dompelen in een nieuwe omgeving of een uitdagende activiteit. Toch kunnen er financiële of persoonlijke drempels zijn waardoor je momenteel nog niet van een vakantie kan genieten. Ervaar je zulke hindernissen terwijl je zoekt naar jouw vakantie? Dan kan het Rap op Stap-kantoor in Wommelgem jou helpen!

Het Rap op Stap-kantoor in De Wimilingen is een zeer laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget of een situatie waardoor op reis gaan niet zo evident is. Iedereen heeft nochtans recht op vakantie. Het is zelfs een officieel erkend mensenrecht! De medewerkers van het Rap op Stap-kantoor staan jou daarom bij in al je vragen. Het kantoor is aangesloten bij het Vlaamse netwerk ‘Iedereen verdient vakantie’.

Onbezorgde vakantie

Naast een financiële drempel staat er misschien ook nog een andere hindernis tussen jou en je onbezorgde vakantie. De medewerkers van het Rap op Stap-kantoor helpen je ook met praktische zaken zoals het zoeken naar geschikt vervoer of een vakantieplek op jouw maat. Kan je door jouw fysieke of mentale situatie niet alleen op uitstap of vakantie? Dan kunnen de medewerkers of jij zelf via de ‘vakantieschakels’ een oproep voor jouw specifieke vraag lanceren. Dat kan gaan om een prikkelarme omgeving of een buddy die graag iemand op z’n culturele reis wil vergezellen. Zo komen je vakantiedromen uit!

Reizen is voor iedereen. Al heeft de ene persoon net ietsje meer noden en behoeften dan de andere. Met de nodige voorbereiding en een open ingesteldheid kan een hotel of andere vakantieplek daar passend mee omgaan. Een klantvriendelijke en toegankelijke service hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Een onbekommerde vakantie heb je pas als je niet meer hoeft te piekeren over hulpmiddelen, assistentie en/ of verpleegkundige zorg. Voor veel mensen is dat nog altijd de reden waarom ze niet of nauwelijks van hun vakantie kunnen genieten.

Samen sterk: alle vakantie-opties in één netwerk

In het netwerk van ‘Iedereen verdient vakantie’ bundelen sociale en toeristische organisaties hun krachten om vakanties mogelijk te maken voor iedereen die een vakantiedrempel ervaart. Hoe werkt dat? Meer dan 600 Vlaamse toeristische partners bieden een sociaal tarief aan of reiken een specifieke vakantie-oplossing aan. Toerisme Vlaanderen promoot en ondersteunt het aanbod door middel van een boekingscentrale, een website met het volledige aanbod en vakantiebrochures. Sociale organisaties maken het aanbod bekend en ondersteunen vakantiegangers met raad en daad.

Jaarlijks kunnen zo meer dan 150.000 mensen genieten van een vakantie of daguitstap. Het aanbod is groot en biedt voor ieder wat wils. Je vindt er daguitstappen, georganiseerde vakanties, individuele vakanties en groepsvakanties.

Elk jaar groeit het aanbod

Medewerkers van ‘Iedereen verdient vakantie’ leggen contacten bij aanbieders over heel Vlaanderen om kortingen veilig te stellen. Het aanbod groeit zo nog elk jaar. De organisatie gaat nu ook in op de nieuwe tendensen en de nood aan ontstressen in de natuur. Zo is er nu ook een aanbod mindfulness, tai chi, wandelingen en bosbaden.

Nog nieuw in het aanbod zijn de ‘Ontdekking troef’-vakanties. Dan boek je een pakketvakantie met verblijf én daguitstappen. Zo kan je een keuze maken uit citytrips, een natuurvakantie, cultuur opsnuiven en musea bezoeken… Wie er heel dicht bij huis eens tussenuit wil kan ook op ‘dorpeltrekking’. Dan bekijk je je eigen buurt met een andere bril.

Kom je in aanmerking?

Heb je een laag inkomen, heb je verhoogde tegemoetkoming bij de mutualiteit of ben je in schuldbemiddeling? Dan kun je van korting genieten om op daguitstap of vakantie te gaan! Ben je niet zeker of je in aanmerking komt? Doe de budgetcheck op de website www.iedereenverdientvakantie.be of neem contact op met Marleen Dobbels van het Rap op Stap-kantoor.

Boek je vakantie stap voor stap

Je kan het aanbod al eens bekijken via de website van het netwerk. Heb je iets gezien dat je leuk lijkt? Dan kan je via twee verschillende wegen je vakantie vastleggen.

  1. Via een Rap op Stap-kantoor
    Je kan langsgaan in het kantoor op Kruizemunt 15, maar belt best even op voorhand om wachttijden te vermijden. Je kan je vraag ook aan de telefoon (03-355 18 14) of via mail (marleen.dobbels@emmaus.be) stellen.

  2. Via een sociale partnerorganisatie
    Ben je aangesloten bij een ocmw, caw, vzw of andere sociale organisatie die partner is van het netwerk? Laat daar weten waar je naartoe wil en de partners boeken voor jou.