Ternesselei

Wat

De Ternesselei was in de 19de eeuw bekend als de 'steenweg van Wommelgem naar Antwerpen'. Vroegere benamingen waren dan ook 'Antwerpschebaen' en later 'Antwerpsestraat'. Pas in 1914 kreeg de Ternesselei haar huidige benaming, dit naar het kasteel Ternessen dat jammer genoeg tijdens de tweede wereldoorlog door de Duitse bezetter werd gesloopt. De weg werd aangelegd in 1839 door aannemer Van Dun uit Antwerpen en was één van de eerste kalseideweg in Wommelgem.

De Ternesselei was de eerste verbinding tussen Wommelgem en Antwerpen. Ook het verkeer komende van Ranst verplaatste zich via de Antwerpsestraat aangezien de Herentalsebaan nog een zandweg was en pas in 1842 werd gekasseid. Verplaatsingen die in die tijd nog te voet of met paard en kar gebeurden.

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne