Onze selectieprocedure

Heb je een vacature gevonden die je aanspreekt? Ga ervoor! Je leest hier hoe je solliciteert en wat er gebeurt met je kandidatuur. We houden je doorheen het proces van elke stap op de hoogte.

1. Solliciteren

Bekijk hier onze openstaande vacatures.

Zit er iets tussen wat jou interesseert? In elke vacature lees je hoe je kan solliciteren (online, via e-mail of met een brief). Kijk zeker de uiterste sollicitatiedatum na! Sollicitaties die te laat ingestuurd worden kunnen we niet meer aanvaarden.

Zit er niets bij waarin je jezelf kan vinden? Waag je kans en solliciteer spontaan of bekijk onze vacaturepagina later opnieuw. We updaten die regelmatig.

2. Kom je in aanmerking?

Aan de hand van de aanwervingsvoorwaarden bekijken we of je in aanmerking komt.

  • Is er een diplomavereiste voor de functie? Bezorg ons een kopie van je diploma.
    • Heb je een buitenlands diploma? Vraag je gelijkwaardigeidsverklaring aan via NARIC Vlaanderen.
  • Is een rijbewijs nodig? Vermeld dan zeker in je CV of je dat hebt.

Hou je mailbox in de gaten!

  • We laten het je via mail weten als je niet in aanmerking komt of wanneer we bepaalde documenten niet goed ontvangen hebben.
  • Als je in aanmerking komt ontvang je ongeveer één week na de afsluitdatum een uitnodiging voor de proef.

3. Selectieproef

Aan alle aanwervingen gaat een selectieproef vooraf. Met deze proef gaan we na of je bekwaam bent voor de job. We bekijken zowel je algemene inzetbaarheid als je functie-specifieke vaardigheden.

Na de selectieproef kiezen we de meest geschikte kandidaat. Die keuze maken we op basis van selectiecriteria die afgestemd zijn op de functiebeschrijving en met behulp van 1 of meerdere selectietechnieken.

De selectietechnieken bestaan meestal uit een schriftelijke en een mondelinge proef.

  • Voor elk onderdeel van de proef moet je minstens 50% halen.
  • Pas wanneer je voor de eerste proef slaagt, nodigen we je uit voor het vervolg.
  • Je totale eindscore moet minstens 60% zijn.

Voor de functies van de hoogste niveaus voorzien we een bijkomende screening door een externe partner (psychotechnische proef of assessmentcenter). Deze test resulteert in een positief of negatief advies tot aanstelling.

4. Aanstelling

Na de selectieprocedure stelt het college van burgemeester en schepenen de nieuwe medewerker aan. Dit gebeurt op basis van de resultaten van de proef en het advies na de psychotechnische proef of assessmentcenter.

We brengen je zo snel mogelijk op de hoogte van je aanstelling en kijken al uit naar het officiële moment dat je je handtekening mag zetten op je arbeidscontract!

5. Wervingsreserve

Ben je wel geslaagd voor de proef, maar werd je niet aangesteld? Dan blijf je twee jaar deel uitmaken van de wervingsreserve. Dit kan later nog voor een jaar verlengd worden. Komt de functie in die periode weer vrij? Dan maak je opnieuw kans!