Ontdek de groene rand rond Antwerpen met de Groen Kruis-wandelingen

Wat

Provincie Antwerpen en GruunRant vzw werkten samen zeven avontuurlijke lusvormige wandelingen uit om het gebied en de aanwezige recreatieve verbindingen in de kijker te zetten. Het zijn zeven boeiende ontdekkingstochten geworden in bekendere gebieden zoals de Oude Landen en het Rivierenhof, maar ook minder bekende pareltjes. De wandelingen van 8 tot 18 km bieden een ideale manier om de drukte van de stad te ontvluchten en dat binnen handbereik.

De open ruimte en groengebieden in de rand rond Antwerpen zijn versnipperd door bebouwing, verharding en infrastructuur, zoals grote invalswegen en het Albertkanaal. Bovendien wordt de aanwezige groene ruimte steeds schaarser. Het gebiedsprogramma Groen Kruis wil deze rand
met ecologische ingrepen en recreatieve initiatieven laten uitgroeien tot een groene
corridor, waardoor ook de leefbaarheid en de woonkwaliteit verbeteren. Provincie Antwerpen en GruunRant vzw werkten samen zeven avontuurlijke lusvormige wandelingen uit om het gebied en de aanwezige recreatieve verbindingen in de kijker te zetten.

Met het gebiedsprogramma Groen Kruis willen de partners de open ruimte en groengebieden in het noordoosten van Antwerpen zoveel mogelijk behouden, versterken en verbinden. Het gebied van Groen Kruis strekt zich uit over de districten Ekeren, Merksem, Deurne en de gemeenten Schoten, Wijnegem en Wommelgem. Onder coördinatie van provincie Antwerpen, denken deze gemeenten en districten, Regionaal Landschap de Voorkempen, Agentschap Natuur en Bos en Departement Omgeving samen na over ecologische, recreatieve en blauwe verbindingen en ingrepen in dit gebied.

Meer info?

De uitgebreide routebeschrijvingen met tal van weetjes en gps-routes vind je op www.provincieantwerpen.be/groenkruis en www.gruunrant.org/wandelroutes