Juridische hulpverlening: spreekuur gaat opnieuw door

Wat

1. Juriste van het OCMW

De jurist van het OCMW verleent gratis juridisch advies aan inwoners van Wommelgem bij allerlei soorten rechtsproblemen en conflictsituaties (bijvoorbeeld familierecht of huurrecht). Dit advies kan onder meer bestaan uit het nazicht van juridische dossiers, uitleg over procedures, bemiddeling met schuldeisers of het opstellen van brieven of gerechtelijke stukken. Bij complexere juridische vragen zal de juriste doorverwijzen naar gespecialiseerde advocaten of andere diensten. 

Spreekuren: telefonisch op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9 en 11 u. Je kan je vraag ook via mail stellen (dominique.scharlaken@wommelgem.be).

2. Advocaat van het Bureau Juridische Bijstand

Tweemaal per maand houdt een advocaat van het Bureau Juridische Bijstand, in samenwerking met de balie van Antwerpen, ook een zitdag op het OCMW. Voor advies door de advocate van het Bureau Juridische Bijstand kan iedereen terecht, ook wie niet in Wommelgem woont. Deze zitdagen worden per drie maanden vastgesteld en worden gepubliceerd in 'de Wommelgemnaar'. 

Personen kunnen zich aanmelden van 16.00u tot 17.30 u. (op maandag) en van 13.00u tot 14.30 u (op woensdag). De eerstvolgende spreekuren gaan door op:

  • Woensdag 17 februari
  • Maandag 1 maart
  • Woensdag 17 maart
  • Maandag 29 maart
  • Woensdag 21 april
Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne