Geboortepremie (reglement)

Wat

Artikel 1

Aan de moeders van kinderen die op de dag van de geboorte van hun kind hun wettelijke verblijfplaats minimum twee jaren in de gemeente hebben, wordt een gemeentelijke premie van 100 EUR per kind verleend.

Artikel 2

Komen eveneens in aanmerking voor het bekomen van de gemeentelijke geboortepremie: de kinderen waarvoor een akte van aangifte van een levenloos kind werd opgemaakt (wet van 27 april 1999).

Artikel 3

De gemeentelijke geboortepremie wordt uitgekeerd aan de moeder van het kind. Dat gebeurt met een formulier van de gemeente. De aanvraag moet binnen de twee maanden na de geboorte zijn ingediend.

Artikel 4

Deze beslissing gaat in voor de kinderen geboren vanaf 1 januari 2014 en is beperkt tot het goedgekeurde krediet voorzien op de gemeentebegroting.

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne