De Lindenberg

Wat

De Lindenberg valt te klasseren onder de noemer 19de-eeuwse herenhuizen en is één van de weinige Wommelgemse herenhuizen die aan de sloophamer zijn kunnen ontkomen. Het was ooit de woonplaats van geneesheer en burgemeester Emiel Caluwaerts. Hij had drie kinderen, Maria, Karel en Martha. Zijn zoon Karel sneuvelde tijdens de Eerste Wereldoorlog en de Lt. K. Caluwaertsstraat werd naar hem vernoemd. Het huis kwam later in handen van commandant Maes die met Caluwaerts' dochter Maria gehuwd was. Martha Caluwaerts trad in het klooster. Nu is het huis in bezit van de gemeente en is Grand Café Lindenberg in het gebouw gevestigd. Aan de achterzijde bevindt zich park Lindenberg dat leidt naar de bibliotheek in de Welkomstraat.

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne