Buurtpoets: doe mee en maak kans op 250 euro budget

Wat

Wil jij jouw straat proper maken en tegelijkertijd je buren beter leren kennen? Doe dan op 17 en 18 juni met je straat mee aan de Buurtpoets en zorg voor een proper Wommelgem! 

De Buurtpoets is een grootschalige poetsactie, waarbij je samen met je buren de straat of buurt proper maakt. Je veegt de stoep, verzamelt zwerfafval, wiedt onkruid of poetst banken. De focus ligt op het openbaar domein. Dit jaar vindt de eerste editie plaats. We hopen er een jaarlijkse traditie van te maken!

Acht steunpakketten van 250 euro

Dit jaar kan je als deelnemende straat een financiële ondersteuning ontvangen van 250 euro. Je kan daarmee plantjes, potgrond of schoonmaakmateriaal aankopen. Of nog leuker: de poetsende buren belonen met een lekkere broodjeslunch. Het lokaal bestuur zorgt ook voor promotiemateriaal voor je activiteit. We bezorgen de initiatiefnemer flyers en affiches om in je straat uit te delen zodat je al je buren op de hoogte kan brengen van je actie.

Voor 2023 komen acht straatdelen of bewonersgroepen in aanmerking voor ondersteuning. Initiatieven voor het weekend van 17 en 18 juni krijgen de voorkeur. Vervolgens worden aanvragen volgens aanvraagdatum behandeld en toegekend.

Welke voorwaarden gelden er?

  • De Buurtpoets moet in Wommelgem plaatsvinden
  • Minimum acht gezinnen uit dezelfde straat doen samen een aanvraag. Eén persoon dient de aanvraag in via het digitaal loket (klik hier). Je voegt een adressenlijst van alle deelnemers uit de straat toe.
  • Je schrijft je ten laatste op 26 mei in via de het digitaal loket voor activiteiten die tijdens het actieweekend van 17 en 18 juni plaatsvinden. Voor acties op andere momenten, dien je je aanvraag ten laatste zes weken voor de actiedag in.

Je kan je actie bekendmaken in je buurt. Gebruik daarvoor het promomateriaal van het lokaal bestuur. Op burennetwerk Hoplr kan je ook een activiteit aanmaken. Zo vinden geïnteresseerde buren snel een actie in hun straat.