Mobiliteitsplan Wommelgem - Wijnegem

Wat

Het gemeentebestuur Wommelgem stelde samen met dat van Wijnegem een intergemeentelijk mobiliteitsplan op. Op 15 december 2005 verklaarde de provinciale auditcommissie het mobiliteitsplan conform. Het plan is een goede basis voor een duurzaam mobiliteitsbeleid.

Het mobiliteitsplan is een beleidsplan dat door tal van acties en maatregelen de verkeersveiligheid en -leefbaarheid van de gemeente wil verhogen. Zo wordt er bijvoorbeeld zowel voor voetgangers als fiets-, auto- en vrachtverkeer een eigen beleid uitgestippeld, en worden de bestaande wegen onderverdeeld in verschillende typen, waaraan snelheidsregimes en inrichtingsprincipes worden gekoppeld.

In 2016 werd het plan van 2005 geactualiseerd en bijgestuurd naar de huidige omstandigheden en gewijzigde situaties. De gemeenteraden van beide gemeenten keurden de geactualiseerde versie in juni 2016 goed. Op 11 juli 2016 werd het mobiliteitsplan gepubliceerd in het Belgisch staatsblad. De uitgebreide tekst en bijhorende kaarten van het mobiliteitsplan vind je hieronder (in pdf-formaat).

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne