Word jij digihelper?

Ben jij digitaal vaardig en wil je de inwoners van Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel en Wommelgem helpen met digitale vragen? Dan ben jij van harte welkom als Digihelper.

Wat

Digihelper gezocht


Ben jij digitaal vaardig en wil je de inwoners van je regio helpen met digitale vragen? Dan ben jij van harte welkom als Digihelper.
De interlokale vereniging ‘ZORA Werkt’ is een samenwerking tussen Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel en Wommelgem. Met het project Digibank willen we alle inwoners uit onze regio de nodige digitale kansen geven en hun digitale vaardigheden versterken.

In een Digipunt kan je als burger vrij het internet en een computer gebruiken, en kan je ook op wekelijkse basis terecht voor één op één begeleiding bij digitale vragen.
Om onze Digipunten te voorzien van geschikte vrijwilligers, zoeken we een aantal Digihelpers.

Opleiding


Je moet geen digitale wizard zijn om te helpen. Basiskennis, geduld en inlevingsvermogen zijn het belangrijkste. Als Digihelper sta je er niet alleen voor. Je bent lid van een fijn team. Wij zorgen voor een warm onthaal, netwerkmomenten, intervisie en opleiding. Je bent ook verzekerd als vrijwilliger. We starten met de eerste basisopleiding op woensdag 21 en 28 juni telkens van 09.30 uur tot 12.00 uur in het Huis voor De Buurt De Populier, Guido Gezellelaan 31, 2640 Mortsel.

De klemtoon ligt bij deze opleiding op ‘softskills’. Hoe ga je om met je klanten?
Hoe zorg je voor een gastvrij en laagdrempelig onthaal? Hoe ga je om met
privacy? Hoe kan je op een warme manier doorverwijzen?

Digibank ‘ZORA Werkt’ werkt hiervoor samen met Avansa regio Antwerpen.

Inschrijven


De opleiding is gratis, maar je moet wel inschrijven via 03 444 18 80 of via digibank@zorawerkt.be. Wacht niet te lang, want er zijn maar 16 plaatsen. Indien er veel belangstelling is, zal de cursus in de nabije toekomst herhaald worden. Kan je je niet vrijmaken
voor de opleiding maar wil je je wel graag kandidaat stellen als Digihelper, neem dan zeker ook met ons contact op.