Word gemachtigd opzichter

Gepubliceerd op maandag 29 april 2024 9.49 u.

En bouw mee aan een veilige schoolomgeving

Kinderen komen elke dag te voet of met de fiets naar school, maar nog vaak kiezen ouders voor de auto uit bezorgdheid over de verkeersveiligheid. Dit resulteert in een vicieuze cirkel van toenemend autoverkeer en een onveilige schoolomgeving. Daar kan jij iets aan doen door gemachtigd opzichter te worden.

Een gemachtigd opzichter mag het verkeer stilleggen om groepen voetgangers (kinderen, scholieren, ouderen, personen met een handicap) veilig te laten oversteken. Gemachtigd opzichters spelen dus een belangrijke rol in het beschermen van de schoolomgeving. Daarom lanceert het gemeentebestuur een oproep om een pool van vaste en reserve gemachtigde opzichters op te richten voor verschillende locaties, waaronder de Welkomstraat (bibliotheek), de Torenstraat (Basisschool St-Johanna), de Dasstraat (Basisschool Het Oogappeltje), de Vrijgezellenstraat (Basisschool Den Boomgaard) en de Laarstraat (Basisschool ’t Laar).

Voel jij je geroepen? Ben je minstens 18 jaar, gepensioneerd, een grootouder, leerkracht of woon je in de schoolomgeving? Dan ben jij misschien wel de perfecte kandidaat!

Hoe word je gemachtigd opzichter?

Maak voor en na de schooluren een uurtje vrij. Geef je persoonsgegevens en voorkeur van locatie door via info@wommelgem.be of schrijf je in via www.wommelgem.be/gemachtigdopzichter.

Na een opleiding van een halve dag bij de verkeersdienst van politiezone MINOS, ontvangen geschikte kandidaten een machtiging van de burgemeester. Deze machtiging is enkel geldig in Wommelgem. Als gemachtigd opzichter ontvang je van het gemeentebestuur de nodige uitrusting en natuurlijk de stralende glimlach van de dankbare kinderen! Tenslotte ontvang je een vergoeding van €4,10.

Doe mee en draag bij aan een veiligere schoolomgeving voor onze kinderen!