Wommelgemnaren naar Park Spoor Oost voor coronavaccin

Gepubliceerd op vrijdag 15 januari 2021 11.37 u.
Bericht van burgemeester Frank Gys: Ik wil alle Wommelgemnaren en alle Wommelgemse verenigingen persoonlijk bedanken voor hun inspanningen de afgelopen weken. Jullie hebben de maatregelen bijzonder strikt opgevolgd en dat toont zich in onze goede cijfers.

Reeds enige tijd zijn er opvallend minder besmettingen gemeld in Wommelgem. Hierdoor zijn er, onder strikte voorwaarden, versoepelingen mogelijk voor onze jongste inwoners en kunnen sportieve en culturele activiteiten voor kinderen jonger dan 13 jaar terug opgestart worden.

De komende periode zal zwaar zijn, maar door de uitrol van de vaccinaties hebben we wel zicht op beterschap. Wommelgem heeft het aanbod van de stad Antwerpen met dank aanvaard om onze inwoners te laten vaccineren in Park Spoor Oost. We kunnen gebruik maken van de kracht van onze grote buur, wat zij al bewezen hebben met het testdorp. De eerstelijnszone en de ziekenhuizen van ZNA zorgen voor de medische expertise.

Lokale oplossing voor minder mobiele inwoners

Inwoners die minder mobiel zijn, ongeacht de leeftijd, zullen zich kunnen laten vaccineren in Wommelgem zelf. Daarvoor wordt een samenwerking opgezet, onder meer met de huisartsen en de verpleegkundigen. Verdere details hierover volgen.

Wanneer de praktische details vastliggen, zullen we iedereen in onze gemeente informeren (ook voor het probleem van de LEZ werken we aan een oplossing). Binnenkort wordt er ook een infonummer gelanceerd waarop je terecht kan met eventuele vragen.

Bedankt voor jullie inzet en hou de moed erin!