Wijzigingen tram 8 en 24 vanaf 8 december

Gepubliceerd op maandag 4 november 2019 15.52 u.
Met de start van de Noorderlijn op zondag 8 december zullen twee tramlijnen in (de buurt van) Wommelgem veranderen namelijk tram 7 en tram 24.

Tram 8

Tram 8 wordt ingekort. Nu vertrekt tram 8 aan de P+R Wommelgem en gaat via de Herentalsebaan en de metro onder Borgerhout naar het Centraal Station (= premetrostation Astrid) waar hij via de Leien verder rijdt naar de Bolivarplaats en het Zuidstation. Vanaf zondag 8 december rijdt tram 8 nog maar tot premetrostation Astrid. In Astrid kan je overstappen op tram 10 die ook naar het Zuidstation rijdt over de Leien (echter niet via de Bolivarplaats). De frequenties van tramlijn 8 blijven hetzelfde.

Tram 24
Tram 24 rijdt van Silsburg via de Herentalsebaan in Deurne en de Turnhoutsebaan in Borgerhout bovengronds naar het Centraal Station, de Rooseveltplaats en de Melkmarkt. Vanaf zondag 8 december behoudt deze lijn zijn reisweg tussen Silsburg en de Rooseveltplaats. Daarna rijdt deze tram echter niet meer naar de Melkmarkt, maar wel via de Italiëlei naar het Eilandje en het Havenhuis. Ook hier blijft de frequentie dezelfde.