Klaar de klus met Wijk-werken

Gepubliceerd op donderdag 25 oktober 2018 13.55 u.
Het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) werd vervangen door Wijk-werken. Wijk-werken houdt in dat je klusjes laat uitvoeren door werkzoekenden. Je vergoedt hen met wijk-werkcheques. Zo kunnen Wijk-werkers tijdelijke werkervaring opdoen in een laagdrempelige werkomgeving dicht bij huis.

'Wijk-werken ZORA' is de organisatie die instaat voor het Wijk-werken in onze gemeente en de buurgemeenten Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel.

Geef eens ervaring cadeau

Met het Wijk-werken gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, verenigingen, land- en tuinbouwbedrijven of bij de gemeente. Maar ook bij veel mensen thuis helpen ze vaak enkele uren per week. Zo doen ze extra werkervaring op. Deze ervaring is goud waard: het is een stap vooruit in hun zoektocht naar een duurzame job.

Veel activiteiten mogelijk

Via Wijk-werken kan je verschillende soorten opdrachten (laten) uitvoeren. Of het nu gaat om het gras afrijden bij je thuis, de kinderopvang of de busbegeleiding in je school: met Wijk-werken kan dat allemaal. En zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een parkeerwachter of logistieke hulp wil bij evenementen, kan beroep doen op een Wijk-werker. Vind je de activiteit die jij wil laten uitvoeren niet terug op de toegelaten Vlaamse Activiteitenlijst? Dan kan je het Wijk-werkteam vragen of deze activiteit ook opgenomen kan worden.

Uniforme aanpak in de ganse regio

De acht deelnemende gemeenten én VDAB werken nu samen. Dat zorgt voor een duidelijke en vereenvoudigde administratie. Vanaf nu betaal je naast het jaarlijkse inschrijvingsrecht van 7,50 euro één vaste prijs per Wijk-werkcheque (7,45 euro) voor alle Wijk-werkactiviteiten in onze regio.

Wil je gebruikmaken van het nieuwe systeem van Wijk-werken?
Of wil je zélf Wijk-werker worden?

Je vindt alle info op www.vdab.be/wijk-werken. Je kan met je vragen ook terecht in het kantoor van Wijk-werken ZORA, Meerminne 6, 2640 Mortsel, van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 u. en van 13.00 tot 16.30 u. (woensdag, donderdagnamiddag en vrijdag enkel telefonisch en na afspraak).

In Wommelgem is er ook een zitdag bij het OCMW, Handboogstraat 36, elke maandag van 13 tot 15 u.

Meer info?

Wijk-werken ZORA
Meerminne 6
2640 Mortsel
tel. 03-443 94 59
www.vdab.be/wijk-werken 

OCMW Wommelgem
Handboogstraat 36
2160 Wommelgem
tel. 03-355 50 50
info@ocmwwommelgem