Klaar de klus met Wijk-werken

Gepubliceerd op dinsdag 15 mei 2018 13.55 u.
Sinds 1 januari is het PWA vervangen door Wijk-werken. Wijk-werken houdt in dat je klusjes laat uitvoeren door werkzoekenden. Je vergoedt hen met wijk-werkcheques. Zo kunnen Wijk-werkers tijdelijke werkervaring opdoen in een laagdrempelige werkomgeving dicht bij huis.

'Wijk-werken ZORA' is de organisatie die instaat voor het Wijk-werken in onze gemeente en de buurgemeenten Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel.

Geef eens ervaring cadeau

Met het Wijk-werken gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, in land- en tuinbouwbedrijven, bij verenigingen of zelfs bij de gemeente. Maar ook bij veel mensen thuis helpen ze vaak enkele uren per week. Zo kunnen werkzoekenden extra werkervaring opdoen. Deze ervaring is goud waard: het is een stap in de goede richting wanneer je op zoek bent naar een duurzame job.

Veel activiteiten mogelijk

Via Wijk-werken kan je verschillende soorten opdrachten (laten) uitvoeren. Of het nu gaat over het gras afrijden bij je thuis of over de kinderopvang of de busbegeleiding in je school: met Wijk-werken kan dat allemaal. En zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een parkeerwachter of logistieke hulp bij evenementen, kan beroep doen op een Wijk-werker. Vind je de activiteit die je wil laten uitvoeren niet terug op de toegelaten Vlaamse Activiteitenlijst? Dan kan je vragen om deze activiteit ook te laten opnemen.

Uniforme aanpak in de hele regio

De acht deelnemende gemeenten én VDAB werken nu samen. Dat zorgt voor een duidelijke en vereenvoudigde administratie. Vanaf nu betaal je naast het jaarlijkse inschrijvingsrecht van 7,5 euro, één vaste prijs van 7,45 euro per Wijk-werkcheque voor alle Wijk-werkactiviteiten in onze regio.

Wil je gebruikmaken van Wijk-werken? Of wil je Wijk-werker worden?

Je vindt alle info op www.vdab.be/wijk-werken. Je kan met je vragen ook terecht op het kantoor van Wijk-werken ZORA, Stadsplein 2, 2640 Mortsel van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.00 u. en van 13.00 tot 16.30 u. (woensdag, donderdagnamiddag en vrijdag enkel telefonisch en op afspraak). Indien gewenst komen ze, na afspraak, graag ter plaatse bij je langs.

Meer info?

tel. 03-450 99 03
gsm 0490-66 82 94
www.vdab.be/wijk-werken