Werken Keerbaan (Ranst) in opdracht van Water-Link en Pidpa

Gepubliceerd op woensdag 1 juli 2020 9.39 u.
De drinkwatermaatschappijen Water-Link en Pidpa gingen in mei 2018 een verregaande samenwerking aan, met als doel de transportinfrastructuur en de leveringszekerheid van het drinkwater voor beide bedrijven te optimaliseren.

In het kader van deze samenwerking wordt de collector langs het Albertkanaal, tussen het productiecentrum Oelegem van Water-Link en het transportnetwerk van Pidpa in Nederviersel, gerenoveerd tot drinkwaterleiding. Hiervoor dient het leidingenknooppunt met kranencomplex, gelegen in de Keerbaan in Ranst, aangepast te worden. 

De leidingen worden heraangelegd zodat tussen Water-Link en Pidpa in beide richtingen noodleveringen mogelijk zijn. Tegelijkertijd wordt het kranencomplex, dat nu onder de Keerbaan ligt, naar de groene berm naast de rijweg verplaatst, zodat onderhouds- en vernieuwingswerken in de toekomst minder impact zullen hebben. 

Omleiding

De werken starten begin augustus 2020 en zullen voor eind december 2020 afgerond zijn. Gedurende deze periode dient de Keerbaan in beide richtingen voor doorgaand autoverkeer afgesloten te worden tussen de Zavelstraat en Ginnegemveld. 

Het gemotoriseerde verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de route: Cruyenveldenbaan – Wijnegembaan – Schawijkstraat – Boerenkrijglaan – Kastanjelaan – Wilgenlaan – Zevenbergenlaan – Vaartstraat.

Voor fietsers wordt een tijdelijk fietspad voorzien ter hoogte van de werken en is de hinder minimaal.

Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

  • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
  • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
  • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
  • De bib opende opnieuw de deuren, mét voorzorgsmaatregelen
  • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket