Werken in Borsbeek: bus 243 volgt omleiding via Vremde

Gepubliceerd op dinsdag 11 juni 2019 17.05 u.
De Schanslaan in Borsbeek wordt heraangelegd. Het kruispunt van de Schanslaan met de L. Hendrickxlei wordt in de eerste fase (11 juni tot september) volledig afgesloten. De Schanslaan zal worden afgezet tot aan de Vlasput. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk van en naar Boechout.

Gemotoriseerd verkeer 

In beide richtingen zal er geen gemotoriseerd verkeer mogelijk zijn. Tijdens deze periode zal het niet mogelijk zijn om via de L. Hendrickxlei toegang te hebben tot de Schanslaan. Plaatselijk verkeer zal via de Herentalsebaan toegang hebben tot de Schanslaan. Om de ingang tot de sportfaciliteiten in de Verlengde Schanslaan te garanderen zal de Heilige Geestweg in orde worden gebracht voor plaatselijk verkeer met tijdelijke verkeerslichten. 

Pietingbaan plaatselijk verkeer

De Pietingbaan in Wommelgem is vanaf de Stommehoevenstraat enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Momenteel gebruiken veel automobilisten deze route als sluipweg, wat zeer gevaarlijk is voor de omwonenden en de fietsers die deze straat gebruiken. De politie controleert ter plaatse. Respecteer de omleiding en vermijd de Pietingbaan als doorgaand verkeer.

Fietsers en voetgangers

Ook fietsers zullen tijdens deze periode enkel via een omleiding hun traject kunnen verder zetten. Voetgangers kunnen naar alle waarschijnlijkheid door maar de ondergrond zal ook voor hen niet ideaal zijn. 

De Lijn

De school buslijn 243 van Broechem naar Kontich zal tijdens deze fase niet meer langs Borsbeek komen. De buslijn zal vanaf Wommelgem Sint-Damiaanstraat de Vremdsesteenweg
nemen om zo via Vremde over de route van buslijn 51 Sint-Gabriël aan te doen en verder naar Hove en Kontich te rijden.

Meer info over de omleiding

www.borsbeek.be