Werken in Borsbeek, Pietingbaan onderbroken wegens sluipverkeer

Gepubliceerd op dinsdag 11 juni 2019 17.05 u.
De Schanslaan in Borsbeek wordt heraangelegd. Het kruispunt van de Schanslaan met de L. Hendrickxlei wordt in de eerste fase (11 juni tot september) volledig afgesloten. De Schanslaan zal worden afgezet tot aan de Vlasput. De Pietingbaan in Wommelgem is onderbroken om sluipverkeer tegen te gaan.

Pietingbaan: geen doorgang mogelijk

Bij de start van de werken in Borsbeek werd in de Pietingbaan duidelijk aangegeven dat de straat enkel toegankelijk was voor plaatselijk verkeer. Toch merkten we een grote toename van het aantal voertuigen dat deze sluipweg van en naar de Herentalsebaan gebruikten. Dat leverde onveilige situaties op voor de buurtbewoners en de zwakke weggebruikers. Daarom werd besloten om vanaf woensdag 19 juni de doorgang op de Pietingbaan af te sluiten ter hoogte van huisnummer 110 (ten noorden van de kruising met de Populierenlaan).

Het is dus niet langer mogelijk om vanaf de Herentalsebaan via de Pietingbaan naar Vremde te rijden, of omgekeerd. Voor fietsers en voetgangers blijft de doorgang wel mogelijk. Automobilisten wordt aangeraden om de gesignaleerde omleiding te volgen via de Herentalsebaan, de Vremdesteenweg en de Wommelgemsesteenweg.

Omleiding werken Borsbeek

Gemotoriseerd verkeer 

In beide richtingen zal er geen gemotoriseerd verkeer mogelijk zijn. Tijdens deze periode zal het niet mogelijk zijn om via de L. Hendrickxlei toegang te hebben tot de Schanslaan. Plaatselijk verkeer zal via de Herentalsebaan toegang hebben tot de Schanslaan. Om de ingang tot de sportfaciliteiten in de Verlengde Schanslaan te garanderen zal de Heilige Geestweg in orde worden gebracht voor plaatselijk verkeer met tijdelijke verkeerslichten. 

Fietsers en voetgangers

Ook fietsers zullen tijdens deze periode enkel via een omleiding hun traject kunnen verder zetten. Voetgangers kunnen naar alle waarschijnlijkheid door maar de ondergrond zal ook voor hen niet ideaal zijn. 

De Lijn

De school buslijn 243 van Broechem naar Kontich zal tijdens deze fase niet meer langs Borsbeek komen. De buslijn zal vanaf Wommelgem Sint-Damiaanstraat de Vremdsesteenweg
nemen om zo via Vremde over de route van buslijn 51 Sint-Gabriël aan te doen en verder naar Hove en Kontich te rijden.

Meer info over de omleiding

www.borsbeek.be