Wegwijzers aanvragen

Wat

Wil je je klanten of leveranciers de weg naar je zaak of bedrijf wijzen met behulp van wegwijzers? Afhankelijk van de locatie van je zaak of bedrijf geldt een andere werkwijze. Is je zaak gelegen in de bedrijvenzone Industrie Noord? Dan volg je de richtlijnen die samen met BeWoRa uitgestippeld werden. Voor zaken elders in Wommelgem dien je een aanvraag in via het gemeentelijk digitaal loket. Hou er wel rekening mee dat wegwijzers van bedrijven niet worden toegelaten aan de gewestwegen Autolei, Herentalsebaan en Kempenlaan.

Locatie: bedrijvenzone industrie noord

De gemeente en BeWoRa VZW (Bedrijvenvereniging Wommelgem-Ranst) hebben samen een uniforme bewegwijzering met kleurensysteem voor deze industriezone uitgewerkt. Elke straat in de industriezone krijgt een eigen kleur toegewezen.

Er zijn ook grote infoborden met een plattegrond van de industriezone met dezelfde kleurencodes.

Er worden geen afzonderlijke wegwijzers meer geplaatst. Voormalige bewegwijzering (witte wegwijzers met zwarte letters) worden eveneens weggehaald na een verhuis en/of bij een naamsverandering. Er wordt dus gewerkt met een uitdoofscenario.

Je kan een huisnummer bestellen in de kleur van de zone waar jouw bedrijf gevestigd is. Om deze bestelling te plaatsen, hoef je geen lid te zijn of worden van BeWoRa. Leden krijgen wel korting op dit huisnummer. Om je huisnummer aan te vragen, contacteer je BeWoRa via info@bewora.be.

Locatie: buiten industrie noord

Procedure

Is je bedrijf of handelszaak elders in Wommelgem gevestigd? Dan kan je de nodige bewegwijzering aanvragen via het digitaal loket (klik hier). Je aanvraag wordt dan behandeld op het college.

Dien je aanvraag in via het digitaal loket. Voeg een duidelijk liggingsplan toe met de locatie en de richting waarnaar de pijl(en) moet(en) wijzen.

Als het college akkoord gaat met de plaatsing van de aangevraagde wegwijzer(s), ontvang je een factuur. Na de betaling duurt het ongeveer twee maanden voor de wegwijzer geleverd en geplaatst wordt.

Bedrag

Een wegwijzer kost 305 euro, plaatsing en BTW inbegrepen. Een dubbelzijdige wegwijzer is ook mogelijk, daarvoor rekenen we het dubbele bedrag aan. Meer informatie vind je in de richtlijnen onderaan.