Vrijetijdscentrum Brieleke

Wat

Momenteel bouwen we aan een uitbreiding van het sportcentrum Brieleke. Brieleke 16 wordt zo hét adres voor een heus vrijetijdscentrum waar je terecht kan voor sport-, jeugd- en cultuuractiviteiten. Het lokaal bestuur richt zelf activiteiten en evenementen in maar natuurlijk kan je ook als vereniging onze zalen huren. 

Bekijk het retributiereglement in Meeting Burger.
Bekijk het gebruikersreglement in Meeting Burger.

>> Bekijk de beschikbaarheid van de zalen in Vrijetijdscentrum Brieleke en huur een zaal

Ontdek Vrijetijdscentrum Brieleke tijdens het openingsweekend

Op 25 en 26 september kan het grote publiek het nagelnieuwe vrijetijdscentrum ontdekken. Met een verenigingendag, een dansfeest en rondleidingen met ‘proevertjes’ nemen we je graag op sleeptouw door het gebouw. Zet je op aanwezig op de Facebookevenementen!

Een zaal voor elke activiteit

Het vrijetijdscentrum krijgt ook een eigen website met alle info over de zalen, de programmatie en de verenigingen die er actief zijn. Begin juli wordt die gelanceerd. In tussentijd geven we hier al een overzicht van wat je allemaal in het Brieleke zal kunnen vinden. Onderaan kan je een gedetailleerd plan van alle ruimtes in vrijetijdscentrum Brieleke raadplegen.

  • Sporthal
  • Twee danszalen
  • Kleedruimtes voor sportclubs en scheidsrechters
  • Sportcafé
  • Foyer met bar
  • Theaterzaal, de thuisbasis van ons Cultureel Ontmoetingscentrum (COC)
  • Industriële keuken
  • Jeugdruimte met bar, de thuisbasis van ons Jeugdontmoetingscentrum (JOC)
  • Polyvalente ruimte voor het Jeugdatelier en de BKO
  • Twee vergaderzalen

Word vrijwilliger bij het COC!

Geen cultureel ontmoetingscentrum zonder vrijwilligers. Steek je graag de handen uit de mouwen? Heb je een hart voor cultuur?

Tijdens voorstellingen en andere activiteiten zijn vrijwilligers een essentiële schakel in de werking van het COC. Denk bijvoorbeeld aan het onthaal van het publiek, hulp als zaalwacht, het bemannen van de vestiaire, waken over de netheid van het sanitair, het controleren van de tickets, tappen aan de toog en meer.

Naast deze hulp ben je als vrijwilliger ook een belangrijk klankbord voor de werking van het COC. Je bent alert voor reacties van het publiek en polst wat er leeft bij de bezoekers.

Wat bieden we?

Een warme, gezellige sfeer waarin je nieuwe mensen leert kennen en samenwerkt met een team gelijkgestemde zielen. De avond van de vertoning kan je uiteraard gratis genieten van de voorstelling.

Zin om ons te helpen?

Stuur een mailtje naar vrijwilligers@wommelgem.be, vertel wat over jezelf, waarom je als vrijwilliger aan de slag wil en op welke fronten je zou willen helpen. Vergeet ook je naam, leeftijd en telefoonnummer niet te vermelden!