Vorming

Wat

Wil je een cursus volgen om kinderen en jongeren te leren begeleiden? Of ben je al leid(st)er bij een jeugdvereniging, maar je wil graag je skills verbeteren? Wil je je ploeg beter laten samenwerken of net dat tikkeltje meer inhoud in je activiteiten steken? Dan kan een vormingstoelage jou een duwtje in de rug geven. 

Een vormingstoelage wordt toegekend aan jongeren die een cursus in het jeugdwerk volgen. Dat kan gaan om het behalen van een attest ‘animator in het jeugdwerk’ of 'hoofdanimator in het jeugdwerk', een cursus circustechnieken, speelpleinmonitor … 

Je hoeft niet in Wommelgem te wonen, maar je moet je wel inzetten voor een Wommelgemse jeugdwerkorganisatie (bijv. Scouts, Chiro, ArturPlus, Jeugd Rode Kruis …). De cursus moet ook erkend zijn door een landelijke of regionale organisatie van het jeugdwerk. Enkele voorbeelden zijn organisaties zoals Vives, JES, Tumult, Uit De Marge, Koning Kevin, Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS), Formaat … Ook je eigen koepel of federatie organiseert misschien wel een opleiding waar jij naar op zoek bent. 

Worden echter niet beschouwd als cursussen in het jeugdwerk: beroepspraktijkvorming / stages of cursussen waarmee je sporten leert begeleiden. Bijvoorbeeld geen opleiding om een danscursus te kunnen geven, een opleiding tot tennistrainer … Hiervoor verwijzen we je graag door naar dit toelagereglement.

Alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor een (volledige of gedeeltelijke) terugbetaling vind je in het reglement onderaan. Je vraagt de toelage aan in het lokaal bestuur, bij de jeugddienst. Breng je attest of bewijs van deelname mee en wij zorgen voor de rest.