Vervoersmogelijkheden: bereikbaarheid vaccinatiedorp

Wat

Het vaccinatiecentrum Spoor Oost bevindt zich naast het testcentrum op Spoor Oost. Kom op het gevraagde tijdstip en volg de signalisatie richting Spoor Oost. Je kan je trip plannen via
Slimnaarantwerpen.be. Hieronder lijsten we de verschillende vervoersmogelijkheden voor je op. Je vindt onderaan als bijlage ook kaartjes met de fietsroute vanuit Wommelgem en de verschillende opties van het openbaar vervoer, inclusief de nieuwe tijdelijke Singelbus.

>> Snel naar aanbieders van aangepast vervoer voor minder mobiele personen
>> Snel naar het aanbod van de taxi's

Te voet

Het vaccinatiecentrum is te voet bereikbaar via de ingang aan de Buurtspoorweglei in het zuiden. Volg de pijlen als je in de buurt bent. De haltes in de omgeving van Spoor Oost liggen op slechts 850 meter – 1,3 km wandelafstand van het vaccinatiecentrum. Ben je slecht te been? Dan wordt je aan de haltes geholpen door een pendeldienst die de laatste meters helpt te overbruggen.

Met de fiets

Kom met de fiets en gebruik de ruime fietsenstalling aan de ingang van het vaccinatiecentrum. Het vaccinatiecentrum ligt langs het fietspad dat de Schijnpoortweg met de Buurtspoorweglei verbindt. Je kan navigeren aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk, via onderstaand kaartje of via deze link (rechtstreeks naar de juiste locatie via Google Maps).


Kom je met het openbaar vervoer of wordt je afgezet? Dan kan je genieten van een gratis Velodagpas om je laatste meters te overbruggen. Je kan je fiets kwijt in het tijdelijk Velo-station Spoor Oost aan de ingang van het vaccinatiecentrum.

Met de deelstep

Kom met de deelstep naar het vaccinatiecentrum en parkeer je step in de voorziene drop-off zone aan de ingang van het vaccinatiecentrum.

Met het openbaar vervoer

Vanuit Wommelgem kan je via lijn 420, 421 om het kwartier richting Spoor Oost. Stap af aan halte Borgerhout Station Oost en stap hier over op een pendeldienst specifiek ingelegd voor het vaccinatiecentrum richting Spoor Oost (elke 20 min.). De pendeldienst brengt je tot voor de ingang van het vaccinatiecentrum (halte Technisch Centrum).

Of ga met lijn 140 en 141 om het kwartier richting Wijnegem Shopping center. Hier stap je over op tram 10 (elke 10 minuten) richting halte Hof ter Lo.

Het vaccinatiecentrum ligt op 800 meter wandelafstand van de halte Hof ter Lo en op 1,3 km
wandelafstand van halte Zegel. Volg vanaf de halte signalisatie Spoor Oost. Mensen die minder te been zijn kunnen gebruik maken van de pendeldienst ter plaatse. Bekijk de dienstregeling via de site van De Lijn.

Met de auto

Kom je met de auto naar het vaccinatiecentrum, rij dan de parking op via de hoofdingang aan
de Noordersingel 40, 2140 Antwerpen. Volg de pijlen naar het vaccinatiecentrum en volg de instructies op van de stewards. Navigeer naar het vaccinatiecentrum via deze rechtstreekse link naar Google Maps of gebruik deze link voor Waze.

Het vaccinatiecentrum bevindt zich in de lage-emissiezone (LEZ). Als je voertuig niet toegelaten is en je rijdt de site Spoor Oost op, dan zal je geen LEZ-boete krijgen. Lees meer op de site van Slimnaarantwerpen 

Minder Mobiele Centrale / personen met een handicap

Laat je brengen door vrienden of familie. Er worden parkeerplaatsen voorbehouden op de parking van het vaccinatiecentrum vlak bij de ingang voor personen met een handicap. Navigeer naar het vaccinatiecentrum via deze rechtstreekse link naar Google Maps of gebruik deze link voor Waze.

Indien je niet beschikt over geschikt vervoer, kan je beroep doen op aanbieders van aangepast vervoer:

  • MUTAS: Vraag online vervoer voor patiënten aan. Meer info op de website van Mutas 
  • De Antwerpse Rolkar: tel. 03 218 51 08. De dispatching is elke dag open, van 8:30 tot 12u en van 13 tot 16:30 u. Meer info op de website van De Antwerpse Rolkar 
  • Minder Mobielen Central MiMoSa: enkel voor personen die over een laag inkomen beschikken. Bel 03-355 50 55 voor meer info. Je kan de dispatch bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 9u en 11u. Of bekijk eerst de webpagina van MiMoSa 
  • Via je mutualiteit

Taxi

Kom je met de taxi, dan kan je genieten van een voordeeltarief (60+) vanuit Wommelgem via de Antwerpse Provinciale Taxi Uni. Voor de leeftijdsgroep onder 60 jaar wordt ook een kortingstarief voorzien van 20 % op de normale prijs. Taxi’s hebben een eigen standplaats vlak aan de ingang van het vaccinatiecentrum. Alle informatie en de tarieven hierover vind je op deze pagina van de Antwerpse Provinciale Taxi Uni. Ook twee Wommelgemse taxifirma's (Gele Taxi en VDV luchthavenvervoer) die geen lid zijn van de Uni, rijden volgens het vastgestelde tarief van 15 euro / enkele rit voor 60-plussers. 

Overzicht van de navigatielinks

Meer info

Op de website Slim naar Antwerpen vind je nog meer vervoersopties en een overzicht van voordeeltickets van allerhande vervoersaanbieders.