Vernieuwing kruispunt Herentalsebaan met Schanslaan

Gepubliceerd op vrijdag 30 april 2021 10.32 u.
Vanaf maandag 3 mei zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het kruispunt van de Herentalsebaan (N116) met de Schanslaan op de grens van Borsbeek en Wommelgem grondig vernieuwen. Het kruispunt wordt uitgerust met veilige fiets- en voetgangersoversteken en verkeerslichten.

Op de Herentalsebaan blijft er tijdens de werken steeds verkeer in beide richtingen mogelijk, maar ter hoogte van het kruispunt moet het verkeer beurtelings over één rijstrook passeren. De aansluiting met de Schanslaan is tijdens de werken afgesloten.

Vernieuwing kruispunt

De Schanslaan werd recent volledig heraangelegd in opdracht van de gemeente Borsbeek. Fietsers beschikken er sindsdien over veilige en comfortabele fietspaden langs beide zijden van de weg. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal nu in opdracht van gemeente Borsbeek de kroon op het werk zetten door het kruispunt met de Herentalsebaan te vernieuwen.

Zo wordt het kruispunt uitgerust met verkeerslichten om de veiligheid te verbeteren. Voor voetgangers en fietsers komen er nieuwe oversteekplaatsen langs beide kanten van het kruispunt. Ter hoogte van het kruispunt worden de fietspaden langs de Herentalsebaan vernieuwd en aangesloten op die van de Schanslaan. Tot slot wordt ook de rijweg nog vernieuwd en komt er op de Herentalsebaan voor verkeer komende van Antwerpen een nieuwe afslagstrook naar de Schanslaan.

Timing en hinder

De werken aan het kruispunt starten vanaf maandag 3 mei en zullen ongeveer zeven weken duren. De planning van de werkzaamheden is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.

  • Op de Herentalsebaan blijft er steeds gemotoriseerd verkeer in beide richtingen mogelijk, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer beurtelings passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten.

  • Fietsers op de Herentalsebaan worden ter hoogte van het kruispunt langs één zijde gestuurd of volgen een korte lokale omleiding (afhankelijk van waar de werken zich juist bevinden).

  • Voor voetgangers blijft er altijd doorgang mogelijk langs één zijde van de weg.
    De aansluiting van de Schanslaan op de Herentalsebaan is tijdens de volledige periode van de werken afgesloten. Voor plaatselijk verkeer van en naar de Schanslaan wordt een lokale omleiding voorzien via de Jozef Reusenslei en de Louis Janssensstraat.

  • De bushalte in de Eugeen Verelstlei wordt tijdens de werken tijdelijk verplaatst naar de Jan Bosstraat.
Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne