Vaccinatie-info voor derde prik

Gepubliceerd op maandag 8 november 2021 13.22 u.
De uitnodigingen voor de derde prik voor 65-plussers vallen de komende dagen en weken in de brievenbus.

Voor een optimale werking van de derde prik moet er een bepaalde tijdsperiode tussen prik twee en prik drie zitten. Voor AstraZeneca is dat vier maanden, voor Pfizer/Moderna zes maanden. Je kan uit verschillende vaccinatielocaties kiezen: kies dus waar je op het optimale moment kan gaan. Via de code op de uitnodiging kan je je inschrijven op de locatie van jouw keuze.

Het vaccinatiecentrum in Spoor Oost blijft open tot half november. Daarna opent een tijdelijk centrum in de Expo (Wilrijk) of Kinepolis (Luchtbal). Op donderdag 9 december kunnen 65-plussers in Vrijetijdscentrum Brieleke terecht voor de derde prik. 

Maar stel je derde prik niet uit. Laat de datum zo dicht mogelijk aanleunen tegen de ideale vier of zes maanden en kies je locatie in functie van de best beschikbare datum.

Nog niet gevaccineerd? Tweede prik gemist?

Een vaccin geeft je zeer hoge bescherming tegen de ergste gevolgen van een coronabesmetting (vb. dat je op intensieve zorgen terecht zou komen) en verkleint de kans dat je het virus doorgeeft aan personen rondom je. Je kan je nog altijd laten vaccineren. Bel de lokale corona-infolijn op het nummer 03-435 95 55 en maak telefonisch een afspraak voor je vaccinatie in een vaccinatiepunt in je buurt.