Vaccin gemist? Tweede uitnodiging komt in september

Gepubliceerd op vrijdag 6 augustus 2021 13.17 u.
Momenteel worden nog een paar honderdduizenden jongeren uitgenodigd voor hun coronavaccin. Binnenkort heeft iedereen dus een eerste kans gehad om in te gaan op de uitnodiging. Vanaf september kan je opnieuw een uitnodiging in de bus krijgen indien je niet kon of wilde ingaan op de eerste uitnodiging

Ik reageerde niet op mijn eerste uitnodiging, maar wens me nu toch te laten vaccineren

Een paar honderdduizenden mensen zijn niet ingegaan op hun eerste uitnodiging voor vaccinatie. Zij krijgt binnenkort een tweede kans:

  1. Je kan je nu al opnieuw opgeven als reserve via QVAX, waardoor je opgeroepen kan worden als reserve wanneer een vaccin beschikbaar komt. Belangrijk is om in QVAX je beschikbaarheden na te kijken en aan te vullen waar nodig. Hoe meer beschikbaarheden je invult, hoe meer kans om als reserve te worden opgeroepen.

  2. Je zal ook opnieuw per post een uitnodiging tot vaccinatie krijgen, nadat alle 16+’ers in hun regio een eerste keer zijn uitgenodigd. Dat zal in september zijn. Dan kan je uit de beschikbare momenten zelf kiezen wanneer je wenst te gaan. Je kan je vaccintype niet kiezen.
     

Ik gaf een weigering door na mijn eerste uitnodiging, maar wens me nu toch te laten vaccineren

Indien je vragen hebt over de vaccins, kan je die altijd stellen aan je huisarts. Je kan ook een specialist raadplegen indien je twijfelt over de voor-of nadelen van een vaccin in jouw specifieke medische situatie. Antwoorden op enkele veelgestelde vragen verzamelden we ook al op deze webpagina.

Wie in het verleden zijn vaccin geweigerd heeft, moet eerst zijn weigering intrekken door zijn vaccinatiecode opnieuw te activeren. Dat doe je in QVAX:

  1. Je logt in op qvax.be en maakt een profiel aan als je dat eerder nog niet hebt gedaan (invullen van je persoon- en contactgegevens)

  2. In een volgend scherm zal je een boodschap krijgen dat de vaccinatiecode gedeactiveerd is en dat je die opnieuw kan activeren

  3. Door de te klikken op de knop om de vaccinatiecode opnieuw te activeren, trek je je weigering in.
  4. Nu kan je je opnieuw als reserve aanbieden op de reservelijst van je vaccinatiecentrum via QVAX. De helpdesk van het vaccinatiecentrum kan (momenteel) de code niet voor iemand heractiveren, wie geweigerd heeft moet dat zelf doen via QVAX. Ook de huisarts kan de code opnieuw activeren.

Ik ben niet zeker of ik mijn eerste uitnodiging geweigerd heb 

Je kan dat zelf snel opzoeken:

  • door in QVAX je profiel te maken of te openen en te zien of je een vraag krijgt om je code opnieuw te activeren
  • of door in myhealthviewer te kijken of de status van je vaccinatiecode op “gedeactiveerd” staat.