Vacature: teamcoach contactcentrum Pidpa (Antwerpen)

Gepubliceerd op woensdag 28 november 2018 11.44 u.
Als in-house contactcenter van een 30-tal medewerkers helpen we dagelijks een 1500 klanten met al hun Als teamcoach ben je verantwoordelijk voor het motiveren, ontwikkelen en ondersteunen van een team van 10 à 15 medewerkers.vragen over drink-, hemel- en afvalwater.

Je begeleidt hen intensief in hun job, bij hun individuele ontplooiing, als ook in hun ontwikkeling als team. Je maakt hierbij gebruik van kwaliteitsmonitoring. Het ondersteunen en het coachen van medewerkers zal het belangrijkste deel van je tijd innemen. Je gaat actief op zoek naar verbetermogelijkheden voor medewerkers en voor de werking van het contactcenter. Je bouwt onze dienst mee uit en begeleidt medewerkers bij veranderingen.

Je herkent jezelf in de waarden van het bedrijf -verantwoordelijkheid, engagement, respect en integriteit- en draagt deze uit naar je medewerkers en de andere teams. Je werkt in een hecht, gemotiveerd team van 3 teamcoaches en contactcenter verantwoordelijke. Je werkt nauw samen met de andere diensten.

Profiel

  • Je hebt een bachelor diploma;
  • Je hebt een eerste aantoonbare ervaring in een leidinggevende en/of coachende functie;

Het wervingsexamen is toegankelijk voor de medewerkers van Pidpa als zij:

  • voldoen aan de wervingsvereisten of in statutair dienstverband zijn of in dienst zijn met een contract onbepaalde duur met 1 jaar anciënniteit in de niveaus 3, 2 en/of 2+

Solliciteren

Bekijk de volledige vacature met de uitgebreide functieomschrijving op de website van Pidpa (klik hier).