Vacature: coördinator sociale poetsdienst

Gepubliceerd op vrijdag 18 november 2022 13.17 u.
Lokaal Bestuur Wommelgem zoekt een coördinator voor onze sociale poetsdienst. Het gaat om een vervangingscontract met snelle indiensttreding. Als beleidsconsulent werk je op B1-B3-niveau. 80 of 100% tewerkstelling is bespreekbaar.

Ben je een enthousiast en actief organisatietalent en zit klantgerichtheid in je bloed? Lokaal Bestuur Wommelgem is op zoek naar een coördinator sociale poets voor een vervangingscontract van minimum zeven maanden. Je komt terecht in het team seniorenwelzijn dat zich richt tot alle zorgbehoevende ouderen in Wommelgem.

Solliciteer nu online

Over de job

Wommelgem is een dorp in de rand van Antwerpen met meer dan 13.000 inwoners waarvan 1 op 5 ouder is dan 65 jaar. De dienst seniorenwelzijn van het lokaal bestuur is er voor alle (kwetsbare) ouderen en zorgbehoevenden in onze gemeente. Zij kunnen bij ons terecht met al hun vragen. Waar nodig verwijzen we actief door. Daarnaast bieden we hen een laagdrempelig en kwalitatief dienstenaanbod.

Zo hebben we naast een achtkoppige dienst gezinszorg een team van zestien poetshulpen die via het systeem van de dienstencheques aan het werk zijn bij zorgbehoevende ouderen. We beheren 10 bejaardenwoningen in het centrum van Wommelgem en zijn ook verantwoordelijk voor de operationele werking van de mindermobielencentrale MiMoSa.

Naast jou zijn er nog twee maatschappelijk werkers aan de slag binnen de dienst seniorenwelzijn, tezamen met twee deeltijdse administratieve medewerkers. 

Jouw taken op een rijtje:

  • Je belangrijkste taak is de coördinatie van onze sociale poetsdienst. Dit omvat zowel de opvolging van de individuele gebruikers als van de medewerkers (selectie nieuwe medewerkers, coaching en opvolging functioneren, organisatie teamoverleg en vorming, enz.), het opmaken van de operationele planning als het volgen van (regionale) overlegmomenten … 
  • Afhankelijk van je ervaring en expertise word je ook ingeschakeld in andere taken van de dienst seniorenwelzijn zoals de opvolging van de gemeentelijke mantelzorgpremie en binnen het senioreninfopunt.

Is deze job toch niet wat je zoekt? Neem dan een kijkje bij onze andere vacatures.

Over jou

Je hebt een diploma dat toegang geeft tot niveau B, bij voorkeur in een sociale richting. Je hebt een hart voor zorgbehoevende ouderen. Ervaring in leidinggeven of coachen is een meerwaarde.

Contract en verloning

Een tewerkstelling van 80% of 100% is bespreekbaar, voor een bepaalde duur van minimum 7 maanden en een aantrekkelijke verloning op niveau B1-B3, aangevuld met een eindejaarstoelage en vakantiegeld. Je ontvangt ook maaltijdcheques van €8 en een fietsvergoeding van €0,25/km.

Welke eigenschappen heb jij?

  •  Plannen en organiseren: je coördineert het eigen werk en dat van anderen
  • Coachen: Je ondersteunt anderen bij de ontwikkeling van vaardigheden en gewenst gedrag
  • Analyseren: je maakt analyses van complexe vraagstukken
  • Communiceren: Je communiceert vlot met verschillende doelgroepen
  • Delegeren: je delegeert duidelijk afgelijnde taken

Wat bieden wij jou?

Je komt terecht in een dynamische omgeving waar een afwisselend takenpakket op jou ligt te wachten. We bieden je dan ook een verantwoordelijke en gevarieerde functie waarbij je initiatief kan nemen en jezelf kan ontplooien. Je geniet van verschillende sociale voordelen en een gunstige vakantieregeling. Je relevante ervaring wordt onbeperkt meegenomen.

Word je hier enthousiast van? 

Stuur ons je CV en motivatiebrief, samen met een kopie van je diploma en een recent attest van goed gedrag (max. drie maanden oud):

  •  via het formulier op ons digitaal loket
  • per aangetekende brief naar Kaakstraat 2, 2160 Wommelgem t.a.v. de personeelsdienst
  • of kom het persoonlijk overhandigen aan het loket in de Handboogstraat 36 op ten laatste 4 december 2022.

Vermeld als onderwerp: ‘Coördinator sociale poetsdienst’

Het schriftelijke en mondelinge examen zal doorgaan op 8 december 2022 (tussen 9u. tot 11u.).

Tewerkstellingsplaats: Handboogstraat 36 te Wommelgem