Vacature: coördinator Personeel & ontwikkeling (m/v/x)

Gepubliceerd op dinsdag 24 januari 2023 13.59 u.
Lokaal Bestuur Wommelgem zoekt een coördinator Personeel & Ontwikkeling. Het gaat om een voltijds contract op niveau B1-B3 met een werfreserve van twee jaar.

Wommelgem, met meer dan 13.000 inwoners, is een dorp in de rand van Antwerpen. Ondanks onze kleine schaal, zijn we erg ambitieus en willen we van ons lokaal bestuur een sterk merk maken door de gemeente te ontwikkelen tot een moderne samenleving met behoud van een warm dorp waar de burger centraal staat en het aangenaam wonen is op mensenmaat. Een vernieuwende visie op personeels- en organisatiebeleid is cruciaal om deze missie te realiseren. 

Ben je gepassioneerd door HR en organisatieontwikkeling, dan zijn we op zoek naar jou!

Solliciteer nu online

Over de job 

Als coördinator van het team Personeel & Ontwikkeling sta je in voor de innovatieve ontwikkeling van de organisatie. Je ondersteunt je team en draagt bij tot de ontwikkeling van een volwaardig HR-beleid waarin de medewerker en zijn talenten centraal staan. Samen met de collega’s van het team Beleidsondersteuning vorm je bovendien een hecht team dat projecten opzet om van de interne organisatie een dynamische en stimulerende werkomgeving te maken. 

Je takenpakket bestaat uit verschillende aspecten:

 • Samen met jouw twee medewerkers organiseer je de personeelsadministratie van Wommelgem op een efficiënte en nauwkeurige manier.
 • Je zet het personeelsbeleid om naar beleidslijnen en instrumenten van personeelsbeleid (rechtspositieregeling, arbeidsreglement, regelingen rond vorming...) waarmee leidinggevenden kunnen werken.
 • Je zet in op het gebied van persoonsontwikkeling van de medewerkers en je schenkt de nodige aandacht aan het onthaalbeleid, loopbaanontwikkeling en -begeleiding en verschillende andere vormen van trajecten die de medewerkers en bijgevolg de organisatie ten goede komen.
 • Je staat in voor de voortgangscontrole van projecten en acties ingeschreven in het meerjarenplan.
 • Daarnaast ben je als coördinator P&O ook mee de bewaker van het personeelsplan en coördinator van werving & selectie, waarbij je streeft naar een maximale match tussen de behoeften en waarden van de organisatie en deze van de (tewerkgestelde) medewerker en boor je je creativiteit aan om hierrond allerhande nuttige initiatieven te ondernemen.
 • Je denkt out of the box, zoekt inspiratie buiten de organisatie en doet alle mogelijke verbetervoorstellen op vlak van organisatieontwikkeling. Je zorgt er mee voor dat de organisatie zich voortdurend kan verbeteren.

Over jou

Je beschikt over een bachelorsdiploma dat toegang geeft tot het niveau B. Ervaring in HR , organisatieontwikkeling of leidinggeven is geen must, maar wel een pluspunt.

Contract en verloning

Een contract van 100% voor onbepaalde duur en een aantrekkelijke verloning op niveau B1-B3, aangevuld met een eindejaarstoelage en vakantiegeld. Je ontvangt ook maaltijdcheques van €8 en een fietsvergoeding van €0,25/km. Sociale voordelen zoals eco- en complimentencheques, alsook een uitgebreide sociale dienst behoren tot de voordelen.

Wie ben jij?

 • Coachen: je ondersteunt anderen bij de ontwikkeling van vaardigheden en gewenst gedrag
 • Delegeren: je delegeert duidelijk afgelijnde taken
 • Communiceren: je communiceert vlot met verschillende doelgroepen
 • Planmatig: je coördineert je eigen werk en dat van anderen
 • Analytisch: je maakt analyses van complexe vraagstukken
 • Communiceren: je communiceert vlot met verschillende doelgroepen
 • Teamplayer: je stimuleert samenwerking binnen werkgroepen of projectgroepen

Wat bieden wij jou?

Je komt terecht in een dynamische omgeving waar een afwisselend takenpakket op jou ligt te wachten. We bieden je dan ook een verantwoordelijke en gevarieerde functie waarbij je initiatief kan nemen en jezelf kan ontplooien. Je geniet van verschillende sociale voordelen, een opleidingsprogramma op maat en een gunstige vakantieregeling. Je relevante ervaring wordt onbeperkt meegenomen. Er wordt een wervingsreserve aangelegd met een geldigheidsduur van 2 jaar.

Word jij onze nieuwe collega? 

Laat van je horen en stuur ten laatste op 13 februari 2023 je CV en motivatiebrief, samen met een kopie van je diploma en een recent attest van goed gedrag (max. 3 maanden oud):

Vermeld als onderwerp: “Sollicitatie Personeel & Ontwikkeling”

Het schriftelijke examen zal doorgaan op 16 februari 2023 tussen 9u00 en 12u00 middels een thuisopdracht en het mondelinge examen op 1 maart 2023.

Tewerkstellingsplaats: Kaakstraat 2, 2160 Wommelgem

Meer info? 03 355 50 50 – marijke.deroover@wommelgem.be