Vacature: Beleidsconsulent omgeving (m/v/x)

Gepubliceerd op vrijdag 20 januari 2023 0 u.
Wil je meewerken aan een duurzaam woon-en milieubeleid voor Wommelgem? We zijn op zoek naar een beleidsconsulent omgeving in voltijds contractueel dienstverband (B1-B3). Het gaat om onmiddellijke indiensttreding. Er wordt een werfreserve van twee jaar aangelegd.

Over de job

Wommelgem is een dorp in de rand van Antwerpen met meer dan 13.000 inwoners. Onze inwoners, bedrijven en middenstand staan niet stil: ze renoveren hun woning, bouwen nieuwe voorzieningen of maken bestaande structuren duurzamer. Als beleidsconsulent omgeving beantwoord je hun vragen over deze projecten en help je hen verder bij mogelijke problemen.

Solliciteer meteen online

Jouw taken op een rijtje:

 • Je ondersteunt de gemeentelijke omgevingsambtenaar bij het afhandelen van omgevingsaanvragen m.b.t. ruimtelijke ordening en milieu door deze voor te bereiden, alsook af te werken
 • Je informeert en adviseert de interne en externe klanten over richtlijnen inzake ruimtelijke ordening en milieu 
 • Je staat in voor de voorbereiding, opvolging en uitwerking van projecten en dossiers omtrent duurzaamheid
 • Je ontwikkelt procedures en processen inzake ruimtelijke ordening, milieu en duurzaamheid

Over jou

Je hebt een bachelorsdiploma en interesse in de beleidsdomeinen. Ervaring in ruimtelijk ordening of milieubeleid vormt een meerwaarde, maar is geen must.

Contract en verloning

Je krijgt een voltijds contract van onbepaalde duur en een aantrekkelijke verloning op niveau B1-B3, aangevuld met een eindejaarstoelage en vakantiegeld. Je ontvangt ook maaltijdcheques van €8 en een fietsvergoeding van €0,25/km. Sociale voordelen zoals eco- en complimentencheques, alsook een uitgebreide sociale dienst behoren tot de voordelen.

Welke eigenschappen heb jij?

 • Analytisch: Je maakt analyses van complexe vraagstukken
 • Planmatig: Je plant en organiseert je werk effectief
 • Communicatief: Je communiceert vlot met verschillende doelgroepen
 • Teamplayer: Je stimuleert de samenwerking binnen werkgroepen of projectgroepen
 • Ondernemend: Je neemt initiatieven om op gebeurtenissen of ontwikkelingen te anticiperen

Wat bieden wij jou?

Je komt terecht in een dynamische omgeving waar een afwisselend takenpakket op jou ligt te wachten. We bieden je dan ook een verantwoordelijke en gevarieerde functie waarbij je initiatief kan nemen en jezelf kan ontplooien. Je geniet van verschillende sociale voordelen, een opleidingsprogramma op maat en een gunstige vakantieregeling. Je relevante ervaring wordt onbeperkt meegenomen. Er wordt een wervingsreserve aangelegd met een geldigheidsduur van twee jaar.

Word je hier enthousiast van? 

Stuur je CV en motivatiebrief, samen met een kopie van je diploma en een recent attest van goed gedrag (max. drie maanden oud):

 • Dien online jouw sollicitatie in via het digitaal loket (klik hier)
 • Per aangetekende brief naar Kaakstraat 2, 2160 Wommelgem t.a.v. de personeelsdienst
 • Of kom hem persoonlijk overhandigen aan het onthaal (Handboogstraat 36) op ten laatste 5 februari 2023

Vermeld als onderwerp: Sollicitatie Beleidsconsulent Omgeving

Het schriftelijke examen zal doorgaan op 7 februari 2023 middels een thuisopdracht. Als je hiervoor slaagt wordt je uitgenodigd om deel te nemen aan de mondelinge proef die zal doorgaan op 14 februari 2023 tussen 9 en 12 u.

Tewerkstellingsplaats: Kaakstraat 2, 2160 Wommelgem