Lokaal bestuur zoekt Beleidsconsulent Omgeving (m/v/x)

Gepubliceerd op donderdag 25 maart 2021 12 u.
Onmiddellijke indiensttreding / voltijds contractueel dienstverband / B1-B3 / werfreserve van 2 jaar

Wommelgem, met net geen 13.000 inwoners, is een dorp in de rand van Antwerpen. Ondanks onze kleine schaal, zijn we erg ambitieus en willen we van ons lokaal bestuur een sterk merk maken door de gemeente te ontwikkelen tot een moderne samenleving met behoud van een warm dorp waar de burger centraal staat en het aangenaam wonen is op mensenmaat. Wil je meewerken aan een duurzaam woon- en milieubeleid voor Wommelgem?

Over de job

Samen met je collega’s vorm je een team dat instaat voor het opvolgen, behandelen en adviseren van dossiers die zich situeren binnen de vakgebieden ruimtelijke ordening, milieu en huisvesting.

We geven je een greep uit jouw takenpakket:

 • Je ondersteunt de gemeentelijke omgevingsambtenaar bij het afhandelen van omgevingsaanvragen door deze voor te bereiden, alsook af te werken
 • Je informeert en adviseert de interne en externe klanten over richtlijnen inzake huisvesting, milieu en ruimtelijke ordening
 • Je staat in voor de voorbereiding, opvolging en uitwerking van projecten en dossiers omtrent deze beleidsdomeinen
 • Je ontwikkelt procedure en processen inzake ruimtelijke ordening, wonen en milieu

Over jou

Je hebt een diploma bachelor en interesse in de beleidsdomeinen. Ervaring in ruimtelijke ordening of milieubeleid vormt een meerwaarde.

Contract en verloning

Je krijgt een voltijds contract van onbepaalde duur en een aantrekkelijk verloning op niveau B1-B3, aangevuld met een eindejaarstoelage en vakantiegeld. Ook krijg je maaltijdcheques van €8 en een fietsvergoeding van €0,24/km. Sociale voordelen zoals eco- en complimentencheques, alsook een uitgebreide sociale dienst behoren ook tot de voordelen.

Wie ben jij?

 • Analytisch: Je maakt analyses van complexe vraagstukken
 • Planmatig: Je plant en organiseert je werk effectief
 • Communicatief: Je communiceert vlot met verschillende doelgroepen
 • Teamplayer: Je stimuleert de samenwerking binnen werkgroepen of projectgroepen
 • Ondernemend: Je neemt initiatieven om op gebeurtenissen of ontwikkelingen te anticiperen

Wat bieden wij jou?

Je komt terecht in een dynamische omgeving waar een afwisselend takenpakket op jou ligt te wachten. We bieden je dan ook een verantwoordelijke en gevarieerde functie waarbij je initiatief kan nemen en jezelf kan ontplooien. Je geniet van verschillende sociale voordelen, een opleidingsprogramma op maat en een gunstige vakantieregeling. Je relevante ervaring wordt onbeperkt meegenomen. Er wordt een wervingsreserve aangelegd met een geldigheidsduur van twee jaar.

Wordt jij onze nieuwe collega?

Laat van je horen en stuur je CV en motivatiebrief, samen met een kopie van je diploma en een recent attest van goed gedrag (max. 3 maanden oud) per e-mail naar personeelsdienst@wommelgem.be, per aangetekende brief naar Kaakstraat 2, 2160 Wommelgem t.a.v. de personeelsdienst of kom ze persoonlijk overhandigen op ten laatste 30 april 2021.

Vermeld als onderwerp: “Sollicitatie Beleidsconsulent Omgeving”.

Het schriftelijke examen zal doorgaan op 10 mei 2021. Indien je hiervoor geslaagd bent, zal je uitgenodigd worden op het mondeling examen dat doorgaat op 18 mei 2021.

Tewerkstellingsplaats: Kaakstraat 2, 2160 Wommelgem

Meer info? 03 355 50 50 - personeelsdienst@wommelgem.be – www.wommelgem.be

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

 • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
 • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
 • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne