Toelage voor grote jeugdwerkinitiatieven

Wat

Stel: je wil met je leidingsploeg eens uit de band springen en een grote jeugdmanifestatie op poten zetten. Je denkt bijvoorbeeld aan een groot feest met een barbecue en enkele podiumacts. Met dat initiatief wil je je jeugdorganisatie voor alle kinderen of jongeren extra in de kijker zetten, of ze nu lid van je vereniging zijn of niet. Wel, dan is het goed mogelijk dat je daarvoor een toelage kan bekomen voor 'grote jeugdwerkinitiatieven'.

Je stelt je organisatie open voor alle Wommelgemse kinderen en jongeren en overstijgt daarmee het gewone programma-aanbod van je vereniging. Het gaat hierbij niet om een bepaald jeugdproject dat over een langere periode loopt (bijv. een reeks theatervoorstellingen, zie bij 'projecttoelage'), maar wel om een eenmalig of jaarlijks terugkerend initiatief. 

Welke initiatieven zijn bijvoorbeeld nog mogelijk?

  • Animatie voor de nieuwjaarszangers waarbij zij een drankje krijgen aangeboden.
  • Een initiatiemoment waarop je allerlei circuskneepjes kan aanleren.
  • Een festival waarbij plaatselijke artiesten podiumkansen krijgen.
    ...

Deze toelage vraag je aan op het lokaal bestuur, bij de jeugddienst in de Handboogstraat 36.

Om in aanmerking te komen voor deze toelage moet je beantwoorden aan een aantal criteria. Raadpleeg daarvoor het reglement onderaan.

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne