Voorafgaand: ontwerp 'Toekomststraat'

Hoe maken we de Ternesselei en de Dasstraat klaar voor de toekomst? Het antwoord op die vraag kreeg de afgelopen maanden steeds meer vorm. We brachten die ideeën van de inwoners en de mobiliteitsstudie samen in één visie voor de vernieuwde buurt. Samen streven we naar een veilige, gezellige en groene woonomgeving.

We willen het autoluwe karakter van deze woonzone versterken en de verkeersveiligheid van de hele buurt te verhogen. In de Toekomststraat spelen wandelaars en fietsers de hoofdrol. De auto is te gast. Zo komen we tegemoet aan de vraag van de buurt om een verkeersveilige woonomgeving te garanderen. 

Een aantal veranderingen helpen om die veilige woonomgeving waar te maken. De rijrichting in de omliggende straten wordt aangepast en de Doornaardbrug over de snelweg wordt een fiets-en wandelbrug. Deze fietsbrug wordt wel pas in dienst genomen als de brug aan de Wijnegemsteenweg hersteld is. Over het gebruik van de Doornaardstraat naast de brug loopt een participatietraject met de buurt.

Dankzij deze fietsbrug ontstaat een autoluwe fietsas van noord naar zuid: van de Doornaardstraat over de Rollebeekstraat, Schranshoevebaan en Neletaarstraat tot aan de gemeentegrens. Deze aaneenschakeling van fietsstraten en autoluwe zones geeft zowel naar Wijnegem als naar Borsbeek en Boechout een veilige fietsverbinding.

Update

De start van de nutswerken in de Ternesselei en de Dasstraat wordt met een paar maanden opgeschoven. Dat heeft Pidpa, de nutsmaatschappij die de werken zal coördineren, laten weten aan onze diensten. Intussen kregen de buurtbewoners en geïnteresseerden reeds alle nodige info over de afkoppeling van afval-en regenwater en de bereikbaarheid van de buurt tijdens de werken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Wens je als eerste op de hoogte te blijven van nieuws over dit project? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief door een mailtje met je straatnaam te sturen naar toekomststraat@wommelgem.be. Op die manier kunnen we indien nodig zeer gericht communiceren.