Wegenwerkenproject 'Toekomststraat'

Hoe maken we de Ternesselei en de Dasstraat klaar voor de toekomst? Het antwoord op die vraag kreeg de afgelopen maanden steeds meer vorm. We brachten die ideeën van de inwoners en de mobiliteitsstudie samen in één visie voor de vernieuwde buurt. Samen streven we naar een veilige, gezellige en groene woonomgeving.

We willen het autoluwe karakter van deze woonzone versterken en de verkeersveiligheid van de hele buurt te verhogen. In de Toekomststraat spelen wandelaars en fietsers de hoofdrol. De auto is te gast. Zo komen we tegemoet aan de vraag van de buurt om een verkeersveilige woonomgeving te garanderen. 

Een aantal veranderingen helpen om die veilige woonomgeving waar te maken. De rijrichting in de omliggende straten wordt aangepast en de Doornaardbrug over de snelweg wordt een fiets-en wandelbrug. Deze fietsbrug wordt wel pas in dienst genomen als de brug aan de Wijnegemsteenweg hersteld is. Over het gebruik van de Doornaardstraat naast de brug loopt een participatietraject met de buurt.

Dankzij deze fietsbrug ontstaat een autoluwe fietsas van noord naar zuid: van de Doornaardstraat over de Rollebeekstraat, Schranshoevebaan en Neletaarstraat tot aan de gemeentegrens. Deze aaneenschakeling van fietsstraten en autoluwe zones geeft zowel naar Wijnegem als naar Borsbeek en Boechout een veilige fietsverbinding.

Infomarkt 

Ben je geïnteresseerd in het plan van de vernieuwde Dasstraat en Ternesselei? Wil je het in detail komen bekijken? Heb je vragen over de wegomlegging of de algemene hinder tijdens de werken? We geven je graag antwoord op je vragen tijdens de infomarkt! Klik op deze link om je in te schrijven.

Woon je in de Ternesselei of de Dasstraat? Dan kreeg je een uitnodiging in je brievenbus voor de technische infovergadering in november. Woon je in één van de zijstraten van de werfzone? Dan voorzien we een apart moment aansluitend aan deze infomarkt. Je kreeg eveneens een uitnodiging in je brievenbus.

Coronamaatregelen
Tijdens de infomarkt is het dragen van een mondmasker verplicht.