Toekenningsvoorwaarden woonkredieten Vlaams Woningfonds verruimd

Gepubliceerd op donderdag 5 september 2019 11.51 u.
Een belangrijke wijziging zijn de hogere maximum toegelaten verkoopwaarden van de woningen in diverse steden en gemeenten. Afhankelijk van de ligging van de woning of het appartement stijgt de toegelaten verkoopwaarde met 10 % of 20 %.

Ter illustratie: voor een gezin met 2 kinderen bedragen deze waarden nu respectievelijk 244.200 euro of 266.400 euro. Voorts wordt de bijkomende verhoging die is voorzien voor een kind jonger dan zes uitgebreid naar alle kinderen jonger dan zes jaar.

Bij het Vlaams Woningfonds kan je lenen tot 100% van aankoopprijs of de waarde van de woning indien deze lager ligt. Vanaf nu kan je eventueel ook bijlenen voor de registratierechten en notariskosten.

De rentevoet is bijzonder gunstig en bovendien niet afhankelijk van de looptijd van het krediet of het afsluiten van bijvoorbeeld bijkomende verzekeringen. Je geniet onmiddellijk van dit tarief, onderhandelen hierover hoeft dus niet!

Andere belangrijke troeven van onze woonkredieten zijn: 

  • beperkte dossierkost en lagere kredietaktekosten;
  • kosteloze schatting;
  • geen bancaire verplichtingen;
  • lenen voor verbouwingen zonder reserveringskosten.

Wanneer je een woning wenst te huren in Vlaanderen kan je voor de financiering van de huurwaarborg bij het Vlaams Woningfonds ook terecht voor een renteloze huurwaarborglening (met uitzondering van sociale woningen).

Alle geactualiseerde informatie over de kredieten van het Vlaams Woningfonds, de ruime openingsuren, de telefoonnummers en (e-mail)adressen van de diensten vind je op de website www.vlaamswoningfonds.be. Interesse? Maak (online) een afspraak.