Recreatiedomein Fort 2

Beleef sport, cultuur en erfgoed in Fort 2

In het recreatiedomein Fort 2 gaan sport, cultuur en erfgoed hand in hand. Het binnenfort, het officierengebouw en het hoofdfrontgebouw zijn de uitvalsbasis van vele Wommelgemse verenigingen. De groene rand rond Fort 2 is een paradijs voor wandelaars en fietsers, en sporters kunnen zich ook uitleven op het voetbalveld, de atletiekpiste of de petanquebanen. Fort 2 geeft onderdak aan zeven musea en herbergt onder andere de befaamde kanonnengalerij; het fort is niet voor niets gekend als museumfort.

Toegankelijkheid

Het binnenfort is steeds vrij te bezoeken. In de droge gracht zijn parkeerplaatsen voor personen met een beperking voorzien, aangezien de toegangswegen met kasseien wegens hun historisch karakter niet altijd even gemakkelijk begaanbaar zijn. In het binnenfort is een rolstoellift aanwezig, waarvan je de sleutel kan vragen aan de verenigingen op de eerste verdieping.

Het buitenfort (waar onder andere het hoofdfrontgebouw en de grote caponnière gelegen zijn) is enkel toegankelijk tijdens activiteiten van verenigingen, rondleidingen of speciale evenementen. Ook hier zijn veel (glooiende) aardewegen en hobbelige kasseipaden die problemen kunnen vormen voor mensen die slecht te been zijn.

Wil je een evenement in Fort 2 organiseren? Dan heb je toestemming van het gemeentebestuur nodig. Vul hier online het aanvraagformulier voor evenementen in. De sleutel van de poort naar het buitenfort kan je vervolgens lenen bij de dienst vrije tijd.