Spring jij mee op de fairtrade-kar?

Gepubliceerd op woensdag 6 maart 2019 14.09 u.
Zie jij het zitten om mee aan de kar te trekken bij initiatieven voor eerlijke handel in Wommelgem? De Wommelgemse fairtrade-trekkersgroep is een enthousiaste groep vrijwilligers met een hart voor eerlijke handel.

Ze deden reeds heel wat inspanningen om burgers, winkels, bedrijven en organisaties te overtuigen om eerlijk verhandelde producten in Wommelgem op de kaart te zetten. Daardoor kon Wommelgem de titel 'FairTradeGemeente' in de wacht slepen.

Leven van je werk

Kunnen leven van je werk. Het is de basis om niet in armoede te belanden. Nochtans is dat voor vele boeren in het Zuiden niet evident. Vandaag lijdt meer dan één miljard personen in de wereld honger. Drie vierde van hen zijn boeren of landbouwarbeiders in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Ze verkeren continu in onzekerheid over hun inkomen.

Daarnaast zijn ze overgeleverd aan de sterk schommelende wereldmarktprijs, waardoor de opbrengst van de oogst vaak te laag is om het hele gezin te kunnen onderhouden. Om iets te veranderen aan deze vicieuze cirkel van armoede, is het duidelijk dat er aan de basis iets structureel moet veranderen. Kunnen leven van je werk: dat is het streefdoel. Geen liefdadigheid, maar handel, eerlijke handel. Zowel in het Zuiden als bij ons.

Vrijwilligers gezocht!

Zie jij het zitten om mee aan de kar te trekken bij initiatieven voor eerlijke handel in Wommelgem? Bezorg dan je contactgegevens via het e-mailadres hiernaast. Dan nodigen we je uit voor de eerstvolgende trekkersvergadering. Daar kan je je oor te luisteren leggen over wat er leeft in Wommelgem omtrent eerlijke handel of mee nadenken over welke acties op touw gezet kunnen worden. Spring jij mee op de kar?