Sociaal verhuurkantoor

Wat

Ben je huiseigenaar?

Dan is het voor jou misschien interessant om je woning of appartement te verhuren via een Sociaal Verhuurkantoor. Het OCMW van Wommelgem is aangesloten bij het Sociaal Verhuurkantoor Het SaS.

Huiseigenaars die verhuren via een Sociaal Verhuurkantoor zijn zeker dat de maandelijkse huur tijdig betaald wordt en bovendien worden problemen door voortdurend wisselende huurders vermeden. De huur wordt ook als de woning leegstaat maandelijks betaald.

Het SVK zorgt voor het dagelijks beheer (huurders zoeken, contracten opstellen, huurgelden innen, verzekering, ...). De woning wordt correct onderhouden dankzij huurbegeleiding.
Huiseigenaars die samenwerken met een SVK hebben recht op een renovatiepremie (tot 10 000 euro) of verbeteringspremie (tot 8 000 euro). Je kan ook een beroep doen op gunstige fiscale voordelen zoals de bevriezing van het kadastraal inkomen.

Zoek je een betaalbare en kwalitatief goede huurwoning?

Personen met een laag inkomen krijgen de kans om een woning in goede staat te huren aan betaalbare prijs, zonder commissieloon. Gezinnen of personen die voldoen aan een aantal voorwaarden worden ingeschreven op een wachtlijst. De volledige lijst voorwaarden lees je in het document onderaan.

De toewijzing van woningen gebeurt volgens een doorzichtig en objectief puntensysteem, waarbij onder andere je inkomen, je sociale situatie en je band met de gemeente in overweging wordt genomen.

Onderaan op deze pagina vind je het inschrijvingsformulier voor kandidaat-huurders en de in te vullen verklaring op eer voor het verkrijgen van een huurtoelage. 

Meer info

Je bent steeds welkom op het Wooninfopunt op het OCMW Wommelgem voor meer info. Meld je op woensdag tussen 9 en 12 u. aan bij de balie. Een afspraak is niet nodig.

Je kan ook rechtstreeks terecht bij:
Het SaS
Nijverheidsstraat 3
2960 Sint-Job-in-'t Goor
tel 03 690 09 39
info@svk-hetsas.be