School- en studietoelage

Wat

Het OCMW kan je helpen om een studietoelage aan te vragen. We hebben een overeenkomst getekend met de dienst studietoelagen voor het elektronisch indienen van studietoelagen.

Aarzel niet om contact op te nemen met het OCMW om gebruik te maken van deze dienstverlening.

Voor wie?

Wommelgemse ouders die problemen ondervinden bij het invullen van de aanvraag, kunnen terecht bij het OCMW Wommelgem.

Procedure

De aanvraagprocedure is eenvoudig. Als je gezin zowel kinderen in het basisonderwijs als in het secundair of hoger onderwijs heeft, hoef je maar één dossier in te dienen. Het aantal toe te voegen documenten is beperkt: het is bijvoorbeeld niet meer nodig om een aanslagbiljet van de belastingen of een inschrijvingsformulier van de school door te sturen.

Je kan de aanvraag online indienen: op de website www.studietoelagen.be kan je digitaal een aanvraagformulier invullen. Een online aanvraag kan je sneller indienen en bovendien kan de afdeling Studietoelagen online aanvragen ook sneller verwerken.

Uiteraard blijft het mogelijk om een papieren aanvraagformulier in te dienen. De formulieren kan je downloaden van het internet en afdrukken, maar ze worden ook verspreid via universiteiten, hogescholen, schoolsecretariaten, CLB's, OCMW's, vakbonden, integratiecentra enz.

Meer info

Je kan ook bellen naar 1700, het gratis nummer van de Vlaamse overheid. Meer informatie vind je op www.studietoelagen.be