Samentuin Schootsveld: interesse in de vrije percelen?

Veertig enthousiaste gezinnen engageerden zich voor de opbouw van een samentuin op een stuk gemeentelijke landbouwgrond (een voormalige maïsakker). Het Schootsveld ligt verscholen tussen de akkers aan Fort 2 en de Van Tichelenlei. In maart 2014 startten we met de metamorfose van de maïsakker tot een prachtige ecologische volkstuin. De gezinnen kregen praktische begeleiding van Velt vzw om het ecologisch moestuinieren onder de knie te krijgen.

Het samentuinproject toont aan wat je samen kan realiseren dankzij een leuke samenwerking en door gebruik te maken van voldoende en goede compost. Alle moestuiniers werken ecologisch, maar je kan ook moestuinpercelen zien die ingericht zijn volgens de principes van de permacultuur. Per cluster van tien tuiniers deel je een tuinhuis, een pomp en een compostbak. Naast de moestuin ligt een weide met ezels. Er werden ook een hoogstamboomgaard en een fruithaag aangeplant met 52 oude appel- en perenrassen.

Rondleiding langs bijen en groenten

Zonder bestuiving geen lekkers, dus in samenwerking met de Biebond van Boechout werd een bijenhal geïnstalleerd. Jaarlijks neemt de tuin deel aan de open tuindagen van Velt (juni). Je kan een bezoekje aan de bijenhal aanvragen via de Biebond van Boechout

Procedure

Na vijf oogstjaren zijn enkele tuiniers gestopt en kwamen er dus enkele percelen vrij. Voel jij het kriebelen om op een duurzame, ecologische manier en in groep te tuinieren? Stel je dan kandidaat via onderstaand formulier op ons digitaal loket.

Meer info

De verantwoordelijke van de Samentuin Schootsveld beantwoordt graag al jouw vragen. Je kan hem telefonisch of via mail contacteren.