Samentuin Schootsveld

Veertig enthousiaste gezinnen engageerden zich voor de opbouw van een samentuin op een stuk gemeentelijke landbouwgrond (een voormalige maïsakker). Het Schootsveld ligt verscholen tussen de akkers aan Fort 2 en de Van Tichelenlei. In maart 2014 startten we met de metamorfose van de maïsakker tot een prachtige ecologische volkstuin. De gezinnen kregen praktische begeleiding van Velt vzw om het ecologisch moestuinieren onder de knie te krijgen.

Het samentuinproject toont aan wat je samen kan realiseren dankzij een leuke samenwerking en door gebruik te maken van voldoende en goede compost. Alle moestuiniers werken ecologisch, maar je kan ook moestuinpercelen zien die ingericht zijn volgens de principes van de permacultuur. Naast de moestuinen is er een dierenweide met ezels en kippen. We hebben ook een boomgaard aangeplant.

Rondleiding langs bijen en groenten

Zonder bestuiving geen lekkers, dus in samenwerking met de Biebond van Boechout werd een bijenhal geïnstalleerd. Jaarlijks neemt de tuin deel aan de open tuindagen van Velt (juni). Je kan een bezoekje aan de bijenhal aanvragen via de Biebond van Boechout

Procedure

Momenteel zijn er nog enkele perceeltjes vrij in de samentuin. Heb je interesse? Vul dan onderstaand interesseformulier in. Vervolgens nemen we contact met je op.

Meer info

De verantwoordelijke van de samentuin Schootsveld beantwoordt graag al jouw vragen. Je kan hem telefonisch of via mail contacteren.

Johan Buys
tel. 0496-50 31 36
johan.buys1@telenet.be