Rotonde Handboogstraat afgesloten voor werken

Gepubliceerd op maandag 15 mei 2023 11.27 u.
De rotonde van de Dasstraat, Hoevenstraat en Handboogstraat is volledig afgesloten van 22 mei tot en met maandag 10 juli.

Op maandag 22 mei beginnen we aan fase 5 van de werken aan de Toekomststraat. Dat is het stuk vanaf de Echelveldstraat tot aan de rotonde van de Handboogstraat. Voor die werken sluiten we de rotonde van de Dasstraat, Hoevenstraat en Handboogstraat volledig af van 22 mei tot en met maandag 10 juli.

Omleiding

Het lokale verkeer wordt gericht omgeleid om verkeershinder zo veel mogelijk te vermijden. Deze omleiding is verschillend voor beide rijrichtingen om de verkeersdruk zo veel mogelijk te beperken.

Bekijk hier het kaartje van de omleidingen. 

Vanuit de Welkomstraat of Kaakstraat vervolg je de weg naar Sint-Damiaanstraat en rijd je via de Luit. Karel Caluwaertsstraat en de Smisstraat naar de Hoevenstraat.

In de andere richting rijd je vanuit de Hoevenstraat rijd je via de Echelveldstraat, langs het Scheersel en de Vrijgezellenstraat, voorbij het kerkhof, naar de Sint-Damiaanstraat.

Om de verkeerscirculatie vlot te laten verlopen, wordt eenrichtingsverkeer en een parkeerverbod aan één zijde van de straat ingevoerd in de volgende straten:

  • Karel Caluwaertsstraat (tussen de Sint-Damiaanstraat en de Smisstraat)
  • Smisstraat
  • Echelveldstraat
  • het Scheersel

Voor bewoners wordt de Dasstraat tijdens de werken 2-richtingsverkeer en doodlopend op de werfzone.

Met deze maatregelen trachten we de verkeershinder tijdens de werken zoveel mogelijk te beperken.