Aanleg rotonde Ternesselei

Het kruispunt aan de Nijverheidsstraat, de Ternesselei en de Van Tichelenlei kent enkele pijnpunten die de veiligheid van de weggebruikers in gevaar brengen. Na een uitgebreide studie van de verkeerssituatie besliste het Lokaal Bestuur Wommelgem om op de plaats van het kruispunt een rondpunt aan te leggen. We starten met de aanleg van de rotonde op dinsdag 6 augustus. Het einde van de werken is voorzien rond eind januari 2020.

Kruispunt Ternesselei afgesloten vanaf 6 augustus

Verkeer van en naar het centrum volgt de omleiding langs de Herentalsebaan; verkeer van en naar de industriezone Noord volgt de omleiding via de Uilenbaan. Tijdens deze fase is het kruispunt afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. De omleiding is dezelfde als tijdens de werken in het voorjaar. Onderaan vind je meer informatie over de omleiding voor auto- en vrachtverkeer, fietsers en buspendelaars.

Fasering

In de eerste fase wordt gestart met de afbraak van de huidige infrastructuur. Vervolgens wordt de nieuwe riolering aangelegd. Dat onderdeel zal vermoedelijk twee maanden in beslag nemen. Daarna worden de kolken en de glijbekisting voor de betonnen boordsteen geplaatst. Ten slotte gaat de meest weergevoelige fase in: de asfaltering. De toplaag kan enkel in goede (lees: niet te koude) weersomstandigheden afgewerkt worden. De einddatum van de werken is daarom onder voorbehoud eind januari 2020.

Updates via mail

Wil je graag op de hoogte blijven van de voortgang van de werken en bij praktische wijzigingen een melding ontvangen? Mail dan je e-mailadres en je straatnaam naar rotonde@wommelgem.be. Bij onvoorziene omstandigheden stelt je adres ons in staat om zeer gericht te communiceren indien nodig.