Koop je Rode Neus op het gemeentehuis

Gepubliceerd op donderdag 25 oktober 2018 12.14 u.
De derde Rode Neuzen Dag vindt plaats op vrijdag 30 november. Deze editie zet in op het mentaal welzijn van jongeren op school. Koop je rode neus in het gemeentehuis (dienst evenementen, gelijkvloers), de bibliotheek en Infopunt 't Laar. Voor 5 euro steun je de campagne

Rode Neuzen Dag is een benefietactie georganiseerd door VTM, Qmusic, Belfius en heel Vlaanderen waarbij geld wordt ingezameld voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen.¬†Uit onderzoek blijkt namelijk dat psychische problemen een dagelijkse realiteit zijn in de scholen: één op twee leerkrachten in Vlaanderen heeft minstens wekelijks te maken met leerlingen met mentale problemen. Ruim één op drie Vlaamse leerlingen vindt dat er niet openlijk kan gepraat worden over mentale problemen op school, hoewel leerkrachten hoog staan aangeschreven bij jongeren als vertrouwenspersoon. Meer dan de helft van de jongeren wil liever praten met een leerkracht over mentale problemen dan met een externe psycholoog. Daarom koos Rode Neuzen Dag 2018 ervoor om schoolprojecten te steunen die oog hebben voor het mentaal welzijn van hun leerlingen.

Het ingezamelde geld wordt verzameld in het Rode Neuzen Fonds, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. Steun jij ook de actie?