Gratis reanimatiecursus

Wat

Elke dag krijgen bijna 30 mensen in België buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Daarvan overleeft slechts 7%. Maar die overlevingskansen stijgen tot 60% wanneer het slachtoffer binnen de eerste cruciale minuten gereanimeerd wordt en met een AED een stroomstoot krijgt toegediend. Omstaanders kunnen door hun snelle reactie levens redden. In deze gratis reanimatiecursus leer je hoe!

Om mensen met een hartstilstand echt te kunnen helpen en onze gemeente zo opnieuw ‘hartveilig’ te mogen noemen, is het belangrijk dat inwoners kunnen én durven reanimeren. Een AED-toestel is bovendien volkomen veilig en dient enkel een stroomstoot toe wanneer dat nodig is. Leer het toestel en de reanimatietechnieken beter kennen tijdens de gratis opleiding van Rode Kruis Borsbeek-Wommelgem in samenwerking met de gemeente.

In de opleiding van drie uur leer je hoe je:

  • een plotse hartstilstand snel kan herkennen;
  • anderen kan waarschuwen;
  • een persoon reanimeert (hartmassage en beademing toedienen);
  • een AED herkent;
  • een AED gebruikt;
  • een gereanimeerd slachtoffer bijstaat tot de hulpdiensten overnemen.

Voor wie?

Alle Wommelgemnaren of leden van Wommelgemse verenigingen (maximum 12 deelnemers per opleidingsdag)

Wanneer?

Donderdag 11 april, dinsdag 7 mei, woensdag 28 augustus, maandag 23 september, maandag 21 oktober of maandag 16 december, telkens van 19 tot 22 u.

Kostprijs?

Gratis.

Waar?

Fort 2, lokaal Rode Kruis (nr. 13-15)

Inschrijven?

Op voorhand inschrijven is verplicht en kan aan het onthaal van het Vrijetijdscentrum Brieleke of via mail met volgende gegevens: gewenste datum, voornaam en naam, geboortedatum, e-mailadres, straat en nummer, postcode en gemeente (en eventueel de vereniging waarvan je lid bent) naar vrijetijd@wommelgem.be.