Projecttoelage

Wat

'We zouden graag een theaterproject opzetten met Wommelgemse jongeren, maar hebben er de middelen niet voor.'

‘Met een groep vrienden komen we geregeld samen in een clubhuis. We zouden er graag activiteiten inrichten voor de buurt, zoals optredens en dergelijke. Maar dat gaat wel wat kosten.’

Broed je samen met je vrienden op een vernieuwend project maar ontbreekt het je aan middelen om die plannen in daden om te zetten? Wil je als jeugdvereniging eens extra speciaal uit de hoek komen maar kom je net die laatste centen tekort?

Wie wil er niet jong zijn? Je zit met kleine en grote plannen, wil dingen vernieuwen, veranderen of verbeteren. Ben jij ook zo’n bruisend vat vol wilde ideeën en creatieve gedachten? Dan springt de jeugddienst voor jou in de bres met een projecttoelage.

Het lokaal bestuur heeft daarvoor een toelagereglement dat je plannen een financieel zetje kan geven. Het moet wel gaan om een langer lopend project, dat hoogstens zes maanden duurt en zich duidelijk richt op Wommelgemse kinderen en/of jongeren. Het project houdt een aantoonbaar financieel risico in en vervalt als blijkt dat je project geen verlies heeft geleden. De toelage is beperkt tot 2.500 euro per goedgekeurde aanvraag. 

Een projecttoelage vraag je aan via onderstaand aanvraagformulier. Dat bezorg je aan de jeugddienst (eerste verdieping gemeentehuis). Je mag het formulier ook doormailen. Alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor een toelage, vind je in onderstaand reglement.

Succes!