Planning heropening Wommelgemse sportinfrastructuur

Gepubliceerd op maandag 8 juni 2020 13.38 u.
Na de beslissingen van de veiligheidsraad van 3 juni kunnen de contactloze sportactiviteiten vanaf 8 juni worden hervat, indoor en outdoor, amateur en professioneel, competitie en training.

Sportzalen mogen ook heropenen, mits het protocol in acht wordt genomen. Kleedkamers en douches blijven voorlopig nog gesloten tot 1 juli. Hieronder lijsten we op wat dat betekent voor de Wommelgemse sportinfrastructuur.

Turnzalen in de scholen

Onze turnzalen in de scholen blijven voorlopig gesloten voor sportverhuur. Wegens de huidige coronamaatregelen die momenteel in de scholen gelden, houden we deze ruimte exclusief voor hun gebruik vrij.

Gemeentelijk sportcentrum Briekele

Na overleg met de aannemer, het sportcafé en het Lokaal Bestuur Wommelgem, is er overeengekomen dat het sportcafé vanaf 16 juni terug geopend kan worden. Deze extra week is nodig om ervoor te zorgen dat bezoekers in veilige omstandigheden ontvangen kunnen worden.

De sporthal krijgt in de komende periode een nieuwe sportvloer. Vanaf 10 augustus kunnen sporters genieten van deze nieuwe vloer. De timing voor de heropening van de danszalen is momenteel nog niet gekend. Daarvan houden we jullie verder op de hoogte.

Buiteninfrastructuur

De atletiekpiste en de voetbalvelden aan Fort 2 en de voetbalvelden aan het Scheersel konden al opnieuw gehuurd worden. Contacteer daarvoor de dienst vrije tijd.

Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

  • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
  • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
  • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
  • De bib opende onlangs opnieuw de deuren, mét voorzorgsmaatregelen
  • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket