Overzicht gewijzigde verkeerssituaties door omleiding werken rotonde

Gepubliceerd op woensdag 13 maart 2019 11.37 u.
De afsluiting van het kruispunt Ternesselei - Nijverheidsstraat - Van Tichelenlei heeft een grote omleiding tot gevolg. Zowel in de omgeving van de Rollebeekstraat als in de Dasstraat heeft dat gewijzigde verkeerssituaties tot gevolg.

Omgeving Rollebeekstraat enkel voor plaatselijk verkeer

We begrijpen dat een omleiding vervelend kan zijn voor het woon-werkverkeer, waarbij je soms onverwacht rekening moet houden met een langere reistijd. Toch raden we iedereen sterk aan om de omleiding langs de hoofdwegen te volgen en niet een risicovolle sluipweg te nemen. De omgeving van de Rollebeekstraat is daarom enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Het gaat om een gedeelte van de Rollebeekstraat, de Moffenhoeve, de Van Asschestraat, de Rooseweg en de Schranshoevebaan. De politie voert daar ook regelmatig controle uit. Dat is de meest praktische manier om de veiligheid in de omliggende straten te verhogen en de hinder voor de omwonenden te beperken (onder ander platgereden bermen, overlast). We bedanken je alvast voor je medewerking.

Dasstraat en deel Ternesselei tijdelijk éénrichtingstraat

Bus 421 richting Berchem rijdt de Dasstraat in om vervolgens de Doornaardstraat in te slaan. Om dit op een veilige manier te kunnen laten verlopen is de Dasstraat en een stuk van de Ternesselei tot aan de Terstraetenweg enkelrichting geworden. Ook geldt er hier aan de linkerzijde een parkeerverbod. Je kan als bewoner te allen tijde je woning bereiken. Deze maatregel blijft gelden tot het kruispunt terug opengaat. De richtdatum is vrijdag 19 april.